Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Big bee z allwood planes
PříspěvekNapsal: pon 06.12.2021 18:27 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.12.2021
Příspěvky: 4
Dobry den prajem, na tomto fore som novacik. Modelarcine sa venujem asi rok, takze aj v tomto krasnom konicku som stale tak trochu novacik. Chcel by som sa opytat skusenejsich ci by ste mi nevedeli poradit. Kupil som si vyrezy na Big bee od allwood planes a teda uplne im nerozumiem. Mam pocit ze vsetky prepazky trupu su cca 5 mm uzsie ako by mali byt a otvory na zamky v bocniciach v su o 1 mm vacsie a sirsie. V prilohe posielam foto, snad to je zrozumitelne. Staval som uz lazy bee od flying wood a tam to sedelo presne. Skusal som kontaktovat aj vyrobcu, ale od kedy lietadlo poslal bohuzial uplne prestal komunikovat.
Nevedeli by ste mi prosim povedat ci je chyba u mna a iba tomu nerozumiem?
Pripadne poradit ako ho spravne postavit?


Přílohy:
big bee 02.jpg
big bee 02.jpg
[ 75.87 KiB | Zobrazeno 2830 krát ]

big bee 03.jpg
big bee 03.jpg
[ 81.64 KiB | Zobrazeno 2830 krát ]

big bee 04.jpg
big bee 04.jpg
[ 99.73 KiB | Zobrazeno 2830 krát ]

big bee 01.jpg
big bee 01.jpg
[ 81.5 KiB | Zobrazeno 2830 krát ]

Nahoru
 Profil  
 
 
 Předmět příspěvku: Re: Big bee z allwood planes
PříspěvekNapsal: pon 06.12.2021 21:46 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 8318
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Tuhle stavebnici nemám, takže konkrétně neporadím. Ale kolega koupil jinou stavebnici a stálo se mu to samé - zámky s vaklem, prakticky nic nesedělo. Nakonec zjistil, že výrobce vycházel z plánku, který byl v imperialních mírách a bez úprav a přepočtů byl výrobcem program na řezání a použité materiály udělán v soustavě SI.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Big bee z allwood planes
PříspěvekNapsal: úte 07.12.2021 7:44 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2007
Příspěvky: 4258
Bydliště: KLADNO
Obrázky: 0
Buď to hodit výrobci na hlavu.....nebo...propilovat malé a velké přetěsnit,ale je to hrozný vopruz,taky to už mám za sebou i když u jiného výrobce,ale bylo to zadara tak jsem se držel hesla "Darovanému koni na výřezy nekoukej"

nicméně reklamana na jejich stránkách říká:Oproti minulosti kdy jsme vyráběli modely a jejich součástky na CNC frézce jsou nyní všechny díly na CO2 laseru , což se projevilo zejména na přesnosti a rychlosti zpracování :? :? :? :? což v překladu znamená rychlé zpracovaní,rychlé prachy a přesnost v prdeli

_________________
Pravda začíná tam kde končí signál České televize.
Nevěřím ničemu, co vláda říká.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Big bee z allwood planes
PříspěvekNapsal: úte 07.12.2021 11:46 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.3.2010
Příspěvky: 37
Zajímalo by mě , jaká to byla ta jiná stavebnice která vůbec neseděla.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Big bee z allwood planes
PříspěvekNapsal: úte 07.12.2021 12:09 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2007
Příspěvky: 4258
Bydliště: KLADNO
Obrázky: 0
Jedna "sranda" od Manzano laser" ale už to je pár let

_________________
Pravda začíná tam kde končí signál České televize.
Nevěřím ničemu, co vláda říká.


Naposledy upravil corsair dne úte 07.12.2021 13:02, celkově upraveno 1

Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Big bee z allwood planes
PříspěvekNapsal: úte 07.12.2021 12:14 
Nováček serveru
Nováček serveru
Uživatelský avatar

Registrován: 2.3.2010
Příspěvky: 37
Aha , to byla spíš otázka na DAF , já myslel stavebnice od allwood Planes


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Big bee z allwood planes
PříspěvekNapsal: úte 07.12.2021 12:24 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 7.1.2020
Příspěvky: 3
Uf... chtěl jsem zrovna objednávat.... tak díky za ušetřené starosti


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Big bee z allwood planes
PříspěvekNapsal: úte 07.12.2021 13:03 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 9.1.2007
Příspěvky: 8318
Bydliště: Praha 8, ČR
Obrázky: 8
Mc quack píše:
Aha , to byla spíš otázka na DAF , já myslel stavebnice od allwood Planes

Pokud to někdo udělá blbě, tak je jedno, jestli to je allwood planes, nebo jinak. Výrobce neznám, to by se musel přihlásit ten kolega, který to se mnou rozebíral a sdělit své zážitky a jméno výrobce. Pokud si pamatuju, stejně jsme řešili hlavně otázku co s velkými zářezy a v nich plandajícími překližkovými díly (stejné problémy jako má tazatel). Těsné snad nebylo nic, to by se dalo opravit probroušením. Řešili jsme možnost nápravy a výsledek byl, že to vrátil výrobci, po určité době komunikace s ním, a to samé pak objednal jinde a správně vyrobené. Model už létá, řešili jsme i další problémy kolem modelu, ale ty se netýkaly výrobce, ale stavby modelu jako takového. Model byl Wayfarer (pokud se nemýlím). Protože je kolega zde také registrován, určitě bys tu na toto téma od něj něco našel.

_________________
Hitec Aurora 9X


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Big bee z allwood planes
PříspěvekNapsal: úte 07.12.2021 13:05 
Mazák
Mazák
Uživatelský avatar

Registrován: 7.1.2007
Příspěvky: 4258
Bydliště: KLADNO
Obrázky: 0
Stát se tohle občas může.....ale,že výrobce nekomunikuje je velmi velký výstražný trojúhelník.....kontakt jen email a telefon to taky něco značí

_________________
Pravda začíná tam kde končí signál České televize.
Nevěřím ničemu, co vláda říká.


Nahoru
 Profil Soukromé album {RCalbum.cz}  
 
 Předmět příspěvku: Re: Big bee z allwood planes
PříspěvekNapsal: úte 07.12.2021 14:34 
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrován: 6.12.2021
Příspěvky: 4
vdaka za cenne rady. skusim tie prepazky rozrezat a nieco tam vlepit. Ono vyzera ze prepazky su na kazdej strane presne o hrubku materialu bocnice uzsie, ako by mali byt. Takze ak ich rozsirim o dva krat hrubku materialu mohlo by to byt presne. Vyzera ze sa povodne vobec neratalo s tym ze tam budu zamky. Co mozno ani nemuseli, lebo tie co tam su, su naozaj velmi volne. :D Otvory su o cca 1 mm sirsie ako by mali byt. Tam vyzera ako keby vykres ratal s tym ze sa to bude rezat zo 4 mm preglejky, ale preglejka ma iba ma 3 mm. To su ale iba moje teorie. Je to skoda lebo inak su tie vyrezy velmi pekne ciste a aj presne vyrezane, akurat niektore maju ine rozmery ako by mali mat. Ak vyrobca uprace vykres mohla by to byt to velmi pekna stavebnica.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Big bee z allwood planes
PříspěvekNapsal: úte 07.12.2021 20:59 
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrován: 26.9.2013
Příspěvky: 193
To je normální že výrobce pustí do světa něco co má vůli v milimetrech? Nedovedu si moc dobře představit, že bych v práci vyfrézoval něco podobného, a čekal že si to zákazník opraví sám. Myslím, že by se mnou vyběhl :lol:


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 

 


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  

 

  Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group  Český překlad – phpBB.cz 

 

NAVRCHOLU.cz