| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
feodorko Celkem nový uživatel

Registrace: 3.6. 2006 Příspěvky: 78 Bydliště: Zeleneč
|
Zaslal: čt 27. září, 2007 11:37 Předmět: Finty |
|
|
Teraz som si precital v jednom fore ze ked do epoxidu prida kusky nastrihanej bavliny zvisi to jeho pevnost... pravdu povediac nemal som o tom
ani len tusenie.
Poznate este nejake podobne taketo finty?? alebo pracovny postup. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hoki Mazák

Registrace: 11.4. 2007 Příspěvky: 3089 Bydliště: Pardubice
|
Zaslal: čt 27. září, 2007 13:20 Předmět: |
|
|
Já do Epoxydu přidávám mikropolistyrenové kuličky, takový prach. Mýchám to až do konzistence zubní pasty.
a - nestéká to, tudíž se tím dají natírat i svislé věci
b - nabude to na objemu, tudíž ušetřím lepidlo |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
wroum Mazák

Registrace: 16.1. 2006 Příspěvky: 2395
|
Zaslal: čt 27. září, 2007 13:37 Předmět: |
|
|
| Hoki napsal: | Já do Epoxydu přidávám mikropolistyrenové kuličky, takový prach. Mýchám to až do konzistence zubní pasty.
ale mikrobalony jsou vhodny spis na tmeleni a vyplnovani kde je potreba - pri lepeni ubiraj zasadne na pevnosti spoje a lepit tim treba motorovou prepazku u vykonyho vetrone je risk (nemam to ze svy hlavy - na MH byla o tomhle docela zajimava debata tak pred pul rokem) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Kabriolin Mazák

Registrace: 20.7. 2005 Příspěvky: 1463 Bydliště: Prague
|
Zaslal: čt 27. září, 2007 13:54 Předmět: |
|
|
| wroum napsal: | | Hoki napsal: | Já do Epoxydu přidávám mikropolistyrenové kuličky, takový prach. Mýchám to až do konzistence zubní pasty.
ale mikrobalony jsou vhodny spis na tmeleni a vyplnovani kde je potreba - pri lepeni ubiraj zasadne na pevnosti spoje a lepit tim treba motorovou prepazku u vykonyho vetrone je risk (nemam to ze svy hlavy - na MH byla o tomhle docela zajimava debata tak pred pul rokem) |
...nedejbůh u výkoného akrobatu...
No nic.. já občas přidám do epoxidu piliny od pily, ale to je z důvodu toho nesténání  _________________ Velox Revolution II - Desert Aircraft 50
Kabriolin - ASP 75A (topmodelcz.cz)
"Magor" - O.S.Max 46LA
" Tiger " - ThunderTiger 40GP
|
 |
blesk Mazák

Registrace: 22.11. 2005 Příspěvky: 3146 Bydliště: Vsetín
|
Zaslal: čt 27. září, 2007 15:00 Předmět: |
|
|
tak chlapci,pliskyřice a bavlna,z toho vznikne takzvaný Textid-akorát že to byla fenolformaldehydová pliskyřice a dělali se z toho ozubená kola a ložiska. A fenolformaldehydová pliskyřice a dřevěné piliny-moučka a to je tzv. Bakelit a z toho se dělali zásuvky,vypínače,svorkovnice...(černá barva většinou)takže jste nic nového nevymysleli. _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hoki Mazák

|
Zaslal: čt 27. září, 2007 16:24 Předmět: |
|
|
No jo, zapoměl jsem dopsat na co to používám. Holt už nejsem nejmladší a zapomínám.
Já tím hlavně vymazávám po zalepení přepážek ty přechody mezi např. trupovou přepážkou a trupem. Mám na to takovou 4mm špachtličku s radiusem. Potom tam vznikne pěkný přechodový spoj s minimem nadbytečného lepidla. Dělám tím dosedací plochy pod křídla. Na čisté lepení to nedávám. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bolekkrutor Protřelejší uživatel

Registrace: 16.2. 2007 Příspěvky: 135 Bydliště: Brno
|
Zaslal: ne 30. září, 2007 12:03 Předmět: |
|
|
| bavlna ani mikrobalony prysku rozhodně nezpevní,pokud zpevnit a zahustit zároveň,tak jedině něčím vláknitým,tedy sekané sklo,dá se sehnat od cca 2mm,pokud se rozmíchá strojně,tak vznikne zase neztékavá kaše a hlavně je docela pevná-bohužel sklo je stále jen sklo,sekaná uhlíková vlákna netuším kde sehnat,ani jsem to zatím neviděl-Havel nabízí mletý uhlík,tedy v podstatě prach,ten jsem zkoušel,ale na ruční zpracování je k ničemu,hodí se spíš na vstřikování pod tlakem,osobně mám odskoušenou tuto taktiku:vyšší kelímek,do něj nasříhat z uhlíkového rovingu cca 800tex kousky cca 5cm,potom nůžky zanořit do kelímku a stříhat,stříhat,stříhat,dá se tak docílit realtivně jemných vláken kolem 5mm-ty smíchané s pryskou už ledacos snesou...pokud je potřeba vyplnit větší prostor,s tím že je potřeba pevnost ale i co nejnižší váha,dá se tato směs napnit ještě polystyrenovou drtí-pozor jen v epoxi,ainžto polyester polystyren sežere |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: po 01. říjen, 2007 15:49 Předmět: |
|
|
ako napriklad zdrsnujete plochy pred lepenim??? ja to vzdy len pobeham zo smirglom a dufam ze to bude drzat. skusal som to s tym rovingom je to paradne to drzi  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
bolekkrutor Protřelejší uživatel

Registrace: 16.2. 2007 Příspěvky: 135 Bydliště: Brno
|
Zaslal: po 01. říjen, 2007 18:38 Předmět: |
|
|
| tak zdrsnění šmirglem je většinou docela dostačující,pokud ale lepíš k něčemu savému,nebo třeba přímo k laminátu,tak je dobrý prysku fest nahřát,jednak tím dost zřídne,takže má i lepší vzlínavost a zateče do pórů a v případě laminátu se jím doslova prokouše-spojí se dokonale...ideální je na to chs1200,každopádně něco s dobou zpracovatelnosti minimálně 40min dobou tvrdnutí min. 24H,dá se to ohřát až na takových 70stupňů,ale to už chce kmitat,protože se pryska dost urychlí |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hoki Mazák

|
Zaslal: út 02. říjen, 2007 7:45 Předmět: |
|
|
| feodorko napsal: | | ako napriklad zdrsnujete plochy pred lepenim??? |
O kterých plochách to píšeš a jakém materiálu? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: út 02. říjen, 2007 20:05 Předmět: |
|
|
tak napriklad - vecsina mojich meodelov je s depronu a vlastnej konstrukcie
a stavby. ked lepim vystuhy vzdy mam problem prilepit preglejku k depronu.
smrekove nosnicky lepim bez problemov.
aj motorovu prepazku mavam dost velky problem dobre zalepit.
a najhorsie je lepit uhlikovu trubku ako vystuhu na kridlo.
raz som potreboval prilepit kovovu matku na preglejku a nedrzalo to vobec. ani epoxidom ani sekundovim ani chemoprenom.
inak skoro vsetko lepim epoxidom na depronovich modelch. sekundove nepouzivam lebo to vzdy zalepim krivo. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hoki Mazák

|
Zaslal: út 02. říjen, 2007 20:25 Předmět: |
|
|
| Tak to neporadím. Já lepím balsa - překližka. Maximálně pol. jádra křídel a VOP. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Robertek Protřelejší uživatel

Registrace: 12.8. 2007 Příspěvky: 101 Bydliště: Praha 6
|
Zaslal: st 03. říjen, 2007 19:17 Předmět: |
|
|
Já pokukud potřebuju zpevnit a zhustit epoxyd tak použiju řídkej LH3000 do havla co mám doma a do něj "nakrájim" uhlíkovej roving na cca 3mm kousky kolečkem (nůžky na tohle moc vhodný nejsou protože to zklouzává), zamíchám a pak přidávám mikrokoule dokud to de. Takováhle směs je pevná ale extrémně lehká. Jen poznámka s těma vláknama to moc nepřehánět, dost toho nasajou a nezbyde už místo na mikrokoule.
Jinak mikrokoule pevný jsou ale musí se jednat o velkou vrstvu, dát mikrokoule do epoxydu a pak to použít na spoj s milimetrovou vrstvou neni moc výhra, ale pokud potřebuju třeba udělat pevnostní přechod tak je to super. _________________ http://robertek.brevnov.net |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: po 08. říjen, 2007 21:22 Předmět: |
|
|
| co su to tie mikrokoule???? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Hoki Mazák

|
Zaslal: út 09. říjen, 2007 6:17 Předmět: |
|
|
| feodorko napsal: | | co su to tie mikrokoule???? |
Polistyrenový prach ve tvaru kuliček. Služí k zahuštění, já ho přidávám do Epoxy-1200 a to do takové hustoty (jako zubní pasta), že nestéká ani na kolmých stěnách. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|