Welcome to RC Mania!

Moduly
· Domů
· Ankety
· Archív článků
· Diskuze
· Můj účet
· Najít
· Odkazy
· Poslat příspěvek
· Soubory ke stažení
· Statistika
· Témata
· Video

Reklama Modelfun

Nová vlákna

Bude nekdo objednávat z HC ?
 Plánek na model PRESTO- 132S edice
 Skycat zdarma
 SBACH342 - jaký motor?
 Hlavní rozdíly mezi RC-V2 a F3F
 RCEK/RCEJ Elan Reichard
 kdo nedrží rovnováhu tak ven!
 P. nový tréninkový kříž
 Náhradní díly Blade SR s velkou slevou
 Kde zapojit napájení příjímače?

Fóra RC Mania

Návštěvnost

návštěv od 16.5.2003

NAVRCHOLU.cz dnes

TOPlist
TOPlist

English Menu
Home
Bilingual articles
Search this site
Discussion in English
Email us

Diskuze

rcmania.cz
RC model hobby web

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Finty
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra rcmania.cz -> Dílna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
feodorko
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrace: 3.6. 2006

PříspěvekZaslal: čt 27. září, 2007 11:37    Předmět: Finty Citovat

Teraz som si precital v jednom fore ze ked do epoxidu prida kusky nastrihanej bavliny zvisi to jeho pevnost... pravdu povediac nemal som o tom
ani len tusenie.

Poznate este nejake podobne taketo finty?? alebo pracovny postup.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Hoki
Mazák
Mazák

Registrace: 11.4. 2007

PříspěvekZaslal: čt 27. září, 2007 13:20    Předmět: Citovat

Já do Epoxydu přidávám mikropolistyrenové kuličky, takový prach. Mýchám to až do konzistence zubní pasty.
a - nestéká to, tudíž se tím dají natírat i svislé věci
b - nabude to na objemu, tudíž ušetřím lepidlo
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
wroum
Mazák
Mazák

Registrace: 16.1. 2006

PříspěvekZaslal: čt 27. září, 2007 13:37    Předmět: Citovat

Hoki napsal:
Já do Epoxydu přidávám mikropolistyrenové kuličky, takový prach. Mýchám to až do konzistence zubní pasty.

ale mikrobalony jsou vhodny spis na tmeleni a vyplnovani kde je potreba - pri lepeni ubiraj zasadne na pevnosti spoje a lepit tim treba motorovou prepazku u vykonyho vetrone je risk (nemam to ze svy hlavy - na MH byla o tomhle docela zajimava debata tak pred pul rokem)
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Kabriolin
Mazák
Mazák

Registrace: 20.7. 2005

PříspěvekZaslal: čt 27. září, 2007 13:54    Předmět: Citovat

wroum napsal:
Hoki napsal:

ale mikrobalony jsou vhodny spis na tmeleni a vyplnovani kde je potreba - pri lepeni ubiraj zasadne na pevnosti spoje a lepit tim treba motorovou prepazku u vykonyho vetrone je risk (nemam to ze svy hlavy - na MH byla o tomhle docela zajimava debata tak pred pul rokem)

...nedejbůh u výkoného akrobatu... Smějící
No nic.. já občas přidám do epoxidu piliny od pily, ale to je z důvodu toho nesténání Mrkající
" Tiger " - ThunderTiger 40GP

blesk
Mazák
Mazák

Registrace: 22.11. 2005

PříspěvekZaslal: čt 27. září, 2007 15:00    Předmět: Citovat

tak chlapci,pliskyřice a bavlna,z toho vznikne takzvaný Textid-akorát že to byla fenolformaldehydová pliskyřice a dělali se z toho ozubená kola a ložiska. A fenolformaldehydová pliskyřice a dřevěné piliny-moučka a to je tzv. Bakelit a z toho se dělali zásuvky,vypínače,svorkovnice...(černá barva většinou)takže jste nic nového nevymysleli.
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: čt 27. září, 2007 16:24    Předmět: Citovat

No jo, zapoměl jsem dopsat na co to používám. Holt už nejsem nejmladší a zapomínám.
Já tím hlavně vymazávám po zalepení přepážek ty přechody mezi např. trupovou přepážkou a trupem. Mám na to takovou 4mm špachtličku s radiusem. Potom tam vznikne pěkný přechodový spoj s minimem nadbytečného lepidla. Dělám tím dosedací plochy pod křídla. Na čisté lepení to nedávám.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
bolekkrutor
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrace: 16.2. 2007

PříspěvekZaslal: ne 30. září, 2007 12:03    Předmět: Citovat

bavlna ani mikrobalony prysku rozhodně nezpevní,pokud zpevnit a zahustit zároveň,tak jedině něčím vláknitým,tedy sekané sklo,dá se sehnat od cca 2mm,pokud se rozmíchá strojně,tak vznikne zase neztékavá kaše a hlavně je docela pevná-bohužel sklo je stále jen sklo,sekaná uhlíková vlákna netuším kde sehnat,ani jsem to zatím neviděl-Havel nabízí mletý uhlík,tedy v podstatě prach,ten jsem zkoušel,ale na ruční zpracování je k ničemu,hodí se spíš na vstřikování pod tlakem,osobně mám odskoušenou tuto taktiku:vyšší kelímek,do něj nasříhat z uhlíkového rovingu cca 800tex kousky cca 5cm,potom nůžky zanořit do kelímku a stříhat,stříhat,stříhat,dá se tak docílit realtivně jemných vláken kolem 5mm-ty smíchané s pryskou už ledacos snesou...pokud je potřeba vyplnit větší prostor,s tím že je potřeba pevnost ale i co nejnižší váha,dá se tato směs napnit ještě polystyrenovou drtí-pozor jen v epoxi,ainžto polyester polystyren sežere
feodorko
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

PříspěvekZaslal: po 01. říjen, 2007 15:49    Předmět: Citovat

ako napriklad zdrsnujete plochy pred lepenim??? ja to vzdy len pobeham zo smirglom a dufam ze to bude drzat. skusal som to s tym rovingom je to paradne to drzi Velmi šťastný
bolekkrutor
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrace: 16.2. 2007

PříspěvekZaslal: po 01. říjen, 2007 18:38    Předmět: Citovat

tak zdrsnění šmirglem je většinou docela dostačující,pokud ale lepíš k něčemu savému,nebo třeba přímo k laminátu,tak je dobrý prysku fest nahřát,jednak tím dost zřídne,takže má i lepší vzlínavost a zateče do pórů a v případě laminátu se jím doslova prokouše-spojí se dokonale...ideální je na to chs1200,každopádně něco s dobou zpracovatelnosti minimálně 40min dobou tvrdnutí min. 24H,dá se to ohřát až na takových 70stupňů,ale to už chce kmitat,protože se pryska dost urychlí
Hoki
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: út 02. říjen, 2007 7:45    Předmět: Citovat

feodorko napsal:
ako napriklad zdrsnujete plochy pred lepenim???

O kterých plochách to píšeš a jakém materiálu?
feodorko
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

PříspěvekZaslal: út 02. říjen, 2007 20:05    Předmět: Citovat

tak napriklad - vecsina mojich meodelov je s depronu a vlastnej konstrukcie
a stavby. ked lepim vystuhy vzdy mam problem prilepit preglejku k depronu.
smrekove nosnicky lepim bez problemov.

aj motorovu prepazku mavam dost velky problem dobre zalepit.

a najhorsie je lepit uhlikovu trubku ako vystuhu na kridlo.

raz som potreboval prilepit kovovu matku na preglejku a nedrzalo to vobec. ani epoxidom ani sekundovim ani chemoprenom.

inak skoro vsetko lepim epoxidom na depronovich modelch. sekundove nepouzivam lebo to vzdy zalepim krivo.
Hoki
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: út 02. říjen, 2007 20:25    Předmět: Citovat

Tak to neporadím. Já lepím balsa - překližka. Maximálně pol. jádra křídel a VOP.
Robertek
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrace: 12.8. 2007

PříspěvekZaslal: st 03. říjen, 2007 19:17    Předmět: Citovat

Já pokukud potřebuju zpevnit a zhustit epoxyd tak použiju řídkej LH3000 do havla co mám doma a do něj "nakrájim" uhlíkovej roving na cca 3mm kousky kolečkem (nůžky na tohle moc vhodný nejsou protože to zklouzává), zamíchám a pak přidávám mikrokoule dokud to de. Takováhle směs je pevná ale extrémně lehká. Jen poznámka s těma vláknama to moc nepřehánět, dost toho nasajou a nezbyde už místo na mikrokoule.

Jinak mikrokoule pevný jsou ale musí se jednat o velkou vrstvu, dát mikrokoule do epoxydu a pak to použít na spoj s milimetrovou vrstvou neni moc výhra, ale pokud potřebuju třeba udělat pevnostní přechod tak je to super.
feodorko
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

PříspěvekZaslal: po 08. říjen, 2007 21:22    Předmět: Citovat

co su to tie mikrokoule????
Hoki
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: út 09. říjen, 2007 6:17    Předmět: Citovat

feodorko napsal:
co su to tie mikrokoule????

Polistyrenový prach ve tvaru kuliček. Služí k zahuštění, já ho přidávám do Epoxy-1200 a to do takové hustoty (jako zubní pasta), že nestéká ani na kolmých stěnách.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra rcmania.cz -> Dílna Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejít na: