Welcome to RC Mania!

Moduly
· Domů
· Ankety
· Archív článků
· Diskuze
· Můj účet
· Najít
· Odkazy
· Poslat příspěvek
· Soubory ke stažení
· Statistika
· Témata
· Video

Reklama Modelfun

Nová vlákna

Bude nekdo objednávat z HC ?
 Plánek na model PRESTO- 132S edice
 Skycat zdarma
 SBACH342 - jaký motor?
 Hlavní rozdíly mezi RC-V2 a F3F
 RCEK/RCEJ Elan Reichard
 kdo nedrží rovnováhu tak ven!
 P. nový tréninkový kříž
 Náhradní díly Blade SR s velkou slevou
 Kde zapojit napájení příjímače?

Fóra RC Mania

Návštěvnost

návštěv od 16.5.2003

NAVRCHOLU.cz dnes

TOPlist
TOPlist

English Menu
Home
Bilingual articles
Search this site
Discussion in English
Email us

Diskuze

rcmania.cz
RC model hobby web

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

jaké lepidlo na balsu?
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra rcmania.cz -> Začátečník
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
sjenik
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrace: 26.2. 2007

PříspěvekZaslal: po 26. únor, 2007 20:38    Předmět: jaké lepidlo na balsu? Citovat

Poraďte mi jaké lepidlo použít na lepení žeber z balsy a náběžka a odtokovka je ze smrk. profilu. Začínám opět po 25-ti létech modelařit, protože mě o to poprosil můj malý synek a dnes se dozajista používají jiná lepidla než před léty kanagom.

díky za odpověď
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
kasssy
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrace: 15.9. 2006

PříspěvekZaslal: po 26. únor, 2007 20:44    Předmět: Citovat

Ahoj. Hodně lidí používá vteřinový lepidlo,ale mě se zdá,že ten spoj moc nevydrží. Já nedávno dolepil svůj první balzolet a velkou část jsem lepil kanagonem. Na namáhaný spoje je dobrý nejaký epoxid. Každý má vyzkoušený něco jinýho. Někdo lepí i duvilaxem. Ale nemám zkušenost. Mě kanagon celkem drží. Na něco se dá použít i tavná pistole.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
chrounak
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrace: 16.12. 2006

PříspěvekZaslal: po 26. únor, 2007 20:52    Předmět: Citovat

Rázný only KANAGOM Rázný plus nějakej ten epoxid
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Death
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrace: 11.9. 2006

PříspěvekZaslal: po 26. únor, 2007 20:54    Předmět: Citovat

No já lepím kanagonem, výše zmiňovaným epoxidem, i purexem rapid, prostě klasika Mrkající
PicooZ - ten se snad ani počítat nedá Mrkající
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
kasssy
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrace: 15.9. 2006

PříspěvekZaslal: po 26. únor, 2007 21:05    Předmět: Citovat

Spíš bych zvažoval,jestli pro malýho kluka stavět klasiku ze dreva,nebo na to první seznámení pořídit,něco z EPP aby to chvíli vydrželo. Já si ho taky budu pořizovat,aby ta dřevěná klasika vydržela Mrkající
krucoun
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrace: 8.10. 2006

PříspěvekZaslal: po 26. únor, 2007 21:08    Předmět: Citovat

Krom velice namahanych veci, jako treba motorova prepazka, lepim vse Ponalem ci Patexem expres a je to pevnostne bezkonkurencni!!!
Kanagom zahod.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Fox
Mazák
Mazák

Registrace: 27.6. 2006

PříspěvekZaslal: po 26. únor, 2007 21:16    Předmět: Citovat

NO tak zrovan u balsy bych si byl jistý že spoj drží líp než samotná balsa i když použiješ sekunďák.
    Na malé plochy doporučuju hustý sekunďák.
    Na velké plochy, kde člověk potřebuje se spojovanými součástmi chvilku šibovat a pořádně je vůči sobě ustavit doporučuju herkules ale ten aby držel potřebuje aspoň 30 minut. a vůbec nejradšimá pěkně teploučko na ústředním topení.
    NO a tam kde chceš pevnost a vodě odolnost (herkules neodolává vodě) potom jednoznačně epoxid ale já ho nemám rád protože smrdí a je moc hustý a kdesi cosi...
    NA spoje savých a nesavých materiálů doporučuju alkapren ale to asi moc neužiješ - ale drží to jak hevétská víra.
    Na polystyren a podbné pěny Purex - akorát je žlutý a kyne takže určitě tím nedoporučuju lepit potah jak to předevčírem napadlo mně. (večer to drželo pěkně ale dorána to pěkně vykynululo takže sem to musel celé předělat a přebrousit - sem vůl
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
zthom
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrace: 5.5. 2006

PříspěvekZaslal: po 26. únor, 2007 21:27    Předmět: Citovat

Já lepím kanagonem
ztnext
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrace: 3.9. 2006

PříspěvekZaslal: po 26. únor, 2007 21:32    Předmět: Citovat

zthom napsal:
Já lepím kanagonem

souhlas - také KANAGOM. Cool
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
RadimHnilica
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrace: 16.1. 2005

PříspěvekZaslal: po 26. únor, 2007 21:34    Předmět: Citovat

Ponal tam kde tomu chceš dát čas aby to mohlo zatéct a na spoje "napřesno". Na spoje kde je potřeba vyplnit nějakou škvíru či dutinu používám ponal sekunďák jen na na méně namáhané spoje a tam kde spěchám.Na duležité spoje Epoxyd nebo Purex.nakonec je to stejně na vkusu toho kterého modeláře.

Great War Flying Circus
www.modellshow.cz
vicmac
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrace: 24.10. 2006

PříspěvekZaslal: po 26. únor, 2007 21:38    Předmět: Citovat

Panove,

skvele lepidlo na balsu a spol je od Pattexu Wood Express. Konzistence jako Hercules a rychle to schne.

At se dari

Viktor
Johnny
Mazák
Mazák

Registrace: 8.2. 2006

PříspěvekZaslal: po 26. únor, 2007 21:46    Předmět: Citovat

ja taky kanagon nebo L 510 nebo nejak tak.. mel sem to jednou a bylo to prakticky stejne jako kanagon..
SrAjni
Mazák
Mazák

Registrace: 20.2. 2006

PříspěvekZaslal: po 26. únor, 2007 21:58    Předmět: Citovat

Ja som lepil balzu CA lepidlom Koulející očima Ten v tej flasticke ten Cesky Velmi šťastný Neviem jak sa to teraz vola ale je k tomu aj aktivator v spreji.tak ten
arda1
Mazák
Mazák

Registrace: 31.7. 2005

PříspěvekZaslal: po 26. únor, 2007 22:03    Předmět: Citovat

Střední vteřiňák-nedávno jsem testoval na pevnost několik lepidel(krom kanagomu-ten jaxi nemusím a nevidím jediný rozumný důvod proč ho dnes používat-má horší pevnost než cokoli)-mimo jiné "specialitku" Loctite480,dále střední vteřiňáky-lindinger, Flash a dále disperze(ponal expres a uhu)- pevnostně na balze vyhrály jednoznačně vteřiňáky--disperze se na ně ani zdaleka nechytaly.Pověry o křehkosti spoje jsou nesmysl.Konkrétně jde o spoj-žebro na tupo k náběžce -balza-balza. Dákle spoj na tupo-3x10mm-opět balza -balza.Spoj vteřiňáku pevnější než zbytek-disperze opět propadly. Mrkající
semir
Mazák
Mazák

Registrace: 10.8. 2006

PříspěvekZaslal: po 26. únor, 2007 22:30    Předmět: Citovat

ja balzu lepim sekundakom s aktivatorom. stredne huste CA. a ak treba spevnit niektore miesta, prilozit kusok tenkej latky, zaliat riedkym sekundakom a po chvili (ked sa to trochu napije) strieknut aktivatorom.

lepil som motorovu prepazku na samokridle a plocha, na ktorej je uchyteny motor, je namahana, tam som pouzil to s tou latkou a drzi to jako prase Usmívající
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra rcmania.cz -> Začátečník Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Strana 1 z 4

Přejít na: