| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
sjenik Nováček serveru

Registrace: 26.2. 2007 Příspěvky: 1 Bydliště: Bohuslavice
|
Zaslal: po 26. únor, 2007 20:38 Předmět: jaké lepidlo na balsu? |
|
|
Poraďte mi jaké lepidlo použít na lepení žeber z balsy a náběžka a odtokovka je ze smrk. profilu. Začínám opět po 25-ti létech modelařit, protože mě o to poprosil můj malý synek a dnes se dozajista používají jiná lepidla než před léty kanagom.
díky za odpověď |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kasssy Zkušený debatér

Registrace: 15.9. 2006 Příspěvky: 208 Bydliště: Žďár nad Sázavou
|
Zaslal: po 26. únor, 2007 20:44 Předmět: |
|
|
| Ahoj. Hodně lidí používá vteřinový lepidlo,ale mě se zdá,že ten spoj moc nevydrží. Já nedávno dolepil svůj první balzolet a velkou část jsem lepil kanagonem. Na namáhaný spoje je dobrý nejaký epoxid. Každý má vyzkoušený něco jinýho. Někdo lepí i duvilaxem. Ale nemám zkušenost. Mě kanagon celkem drží. Na něco se dá použít i tavná pistole. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
chrounak Celkem nový uživatel

Registrace: 16.12. 2006 Příspěvky: 89 Bydliště: BOHNICE
|
Zaslal: po 26. únor, 2007 20:52 Předmět: |
|
|
only KANAGOM plus nějakej ten epoxid |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Death Zkušený debatér

Registrace: 11.9. 2006 Příspěvky: 213 Bydliště: Brno-Líšeň
|
Zaslal: po 26. únor, 2007 20:54 Předmět: |
|
|
No já lepím kanagonem, výše zmiňovaným epoxidem, i purexem rapid, prostě klasika  _________________ Adam 400 epp - sm CF2822
Yak-54 - halolet, sm microtex HCS 60/2-rozstřelen, čeká na stavbu nového Yaka nebo jiného éra...
F3K Vertex - od Leoše Svobody
PicooZ - ten se snad ani počítat nedá  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kasssy Zkušený debatér

Registrace: 15.9. 2006 Příspěvky: 208 Bydliště: Žďár nad Sázavou
|
Zaslal: po 26. únor, 2007 21:05 Předmět: |
|
|
Spíš bych zvažoval,jestli pro malýho kluka stavět klasiku ze dreva,nebo na to první seznámení pořídit,něco z EPP aby to chvíli vydrželo. Já si ho taky budu pořizovat,aby ta dřevěná klasika vydržela  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
krucoun Zkušený debatér

Registrace: 8.10. 2006 Příspěvky: 429 Bydliště: Praha
|
Zaslal: po 26. únor, 2007 21:08 Předmět: |
|
|
Krom velice namahanych veci, jako treba motorova prepazka, lepim vse Ponalem ci Patexem expres a je to pevnostne bezkonkurencni!!!
Kanagom zahod. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Fox Mazák

Registrace: 27.6. 2006 Příspěvky: 969 Bydliště: Vsetín
|
Zaslal: po 26. únor, 2007 21:16 Předmět: |
|
|
NO tak zrovan u balsy bych si byl jistý že spoj drží líp než samotná balsa i když použiješ sekunďák.
Na malé plochy doporučuju hustý sekunďák. Na velké plochy, kde člověk potřebuje se spojovanými součástmi chvilku šibovat a pořádně je vůči sobě ustavit doporučuju herkules ale ten aby držel potřebuje aspoň 30 minut. a vůbec nejradšimá pěkně teploučko na ústředním topení. NO a tam kde chceš pevnost a vodě odolnost (herkules neodolává vodě) potom jednoznačně epoxid ale já ho nemám rád protože smrdí a je moc hustý a kdesi cosi... NA spoje savých a nesavých materiálů doporučuju alkapren ale to asi moc neužiješ - ale drží to jak hevétská víra.
Na polystyren a podbné pěny Purex - akorát je žlutý a kyne takže určitě tím nedoporučuju lepit potah jak to předevčírem napadlo mně. (večer to drželo pěkně ale dorána to pěkně vykynululo takže sem to musel celé předělat a přebrousit - sem vůl |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zthom Zkušený debatér

Registrace: 5.5. 2006 Příspěvky: 314 Bydliště: Brno
|
Zaslal: po 26. únor, 2007 21:27 Předmět: |
|
|
Já lepím kanagonem _________________ Akrobat na 4ccm |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ztnext Zkušený debatér

Registrace: 3.9. 2006 Příspěvky: 444
|
Zaslal: po 26. únor, 2007 21:32 Předmět: |
|
|
| zthom napsal: | | Já lepím kanagonem |
souhlas - také KANAGOM.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
RadimHnilica Moderátor serveru

Registrace: 16.1. 2005 Příspěvky: 1467 Bydliště: Hodonín
|
Zaslal: po 26. únor, 2007 21:34 Předmět: |
|
|
Ponal tam kde tomu chceš dát čas aby to mohlo zatéct a na spoje "napřesno". Na spoje kde je potřeba vyplnit nějakou škvíru či dutinu používám ponal sekunďák jen na na méně namáhané spoje a tam kde spěchám.Na duležité spoje Epoxyd nebo Purex.nakonec je to stejně na vkusu toho kterého modeláře. _________________ Radim
Great War Flying Circus
www.modellshow.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
vicmac Nováček serveru

Registrace: 24.10. 2006 Příspěvky: 14
|
Zaslal: po 26. únor, 2007 21:38 Předmět: |
|
|
Panove,
skvele lepidlo na balsu a spol je od Pattexu Wood Express. Konzistence jako Hercules a rychle to schne.
At se dari
Viktor |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Johnny Mazák

Registrace: 8.2. 2006 Příspěvky: 507 Bydliště: Litoměřice
|
Zaslal: po 26. únor, 2007 21:46 Předmět: |
|
|
| ja taky kanagon nebo L 510 nebo nejak tak.. mel sem to jednou a bylo to prakticky stejne jako kanagon.. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
SrAjni Mazák

Registrace: 20.2. 2006 Příspěvky: 1223 Bydliště: boRn to 3D
|
Zaslal: po 26. únor, 2007 21:58 Předmět: |
|
|
Ja som lepil balzu CA lepidlom Ten v tej flasticke ten Cesky Neviem jak sa to teraz vola ale je k tomu aj aktivator v spreji.tak ten _________________ Never argue with an idiot. They bring you down to their level and beat you with experience. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
arda1 Mazák

Registrace: 31.7. 2005 Příspěvky: 10293
|
Zaslal: po 26. únor, 2007 22:03 Předmět: |
|
|
Střední vteřiňák-nedávno jsem testoval na pevnost několik lepidel(krom kanagomu-ten jaxi nemusím a nevidím jediný rozumný důvod proč ho dnes používat-má horší pevnost než cokoli)-mimo jiné "specialitku" Loctite480,dále střední vteřiňáky-lindinger, Flash a dále disperze(ponal expres a uhu)- pevnostně na balze vyhrály jednoznačně vteřiňáky--disperze se na ně ani zdaleka nechytaly.Pověry o křehkosti spoje jsou nesmysl.Konkrétně jde o spoj-žebro na tupo k náběžce -balza-balza. Dákle spoj na tupo-3x10mm-opět balza -balza.Spoj vteřiňáku pevnější než zbytek-disperze opět propadly.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
semir Mazák

Registrace: 10.8. 2006 Příspěvky: 3622 Bydliště: KE
|
Zaslal: po 26. únor, 2007 22:30 Předmět: |
|
|
ja balzu lepim sekundakom s aktivatorom. stredne huste CA. a ak treba spevnit niektore miesta, prilozit kusok tenkej latky, zaliat riedkym sekundakom a po chvili (ked sa to trochu napije) strieknut aktivatorom.
lepil som motorovu prepazku na samokridle a plocha, na ktorej je uchyteny motor, je namahana, tam som pouzil to s tou latkou a drzi to jako prase  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|