Welcome to RC Mania!

Moduly
· Domů
· Ankety
· Archív článků
· Diskuze
· Můj účet
· Najít
· Odkazy
· Poslat příspěvek
· Soubory ke stažení
· Statistika
· Témata
· Video

Reklama Modelfun

Nová vlákna

Packování aku
 Problem s Aurorou
 Spad 13
 Primace+krystaly+anteny na 40MHz
 Pořádná stolní lampa...
 Jak vyosit vrtuli?
 Samokridlo do Aerofly Pro Deluxe
 Samokridlo do Aerofly Pro Deluxe
 Zpevneni povrchu EPS EPO
 Jak se chova vybita FX30?

Fóra RC Mania

Návštěvnost

návštěv od 16.5.2003

NAVRCHOLU.cz dnes

TOPlist
TOPlist

English Menu
Home
Bilingual articles
Search this site
Discussion in English
Email us

Diskuze

rcmania.cz
RC model hobby web

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

HK-7X 2.4Ghz

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra rcmania.cz -> Elektronika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
sergio
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrace: 3.1. 2010

PříspěvekZaslal: po 08. únor, 2010 23:45    Předmět: HK-7X 2.4Ghz Citovat

Takže tema je jasné, HK radio.
http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10173&Product_Name=HK-7X_2.4Ghz_7ch_w/_5_Model_Memory_TX_&_RX_(Mode_1)_

Pročítal jsem zde uvdené příspěvky a několikrtát použil funkci hledat a našel jsme jen jednoho majitele, nebo spíš jen jednoho majitele, který se podělil o zkušenosti s ní. Zajímal by mě zejména názor v souvislosti s použitím na vrtulnících. Jako začátečník uvažuji o jejím nakupu v souvislosti s HK-450 a tak ji využiji jen na vis a lehké poletování. Jestli někdy buh dá a ja začnu s akrobacijí , koupím kvalitní zančkové radio, ale ted mě malinko tíží finance a tak chci začít trenovat s tímto.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Lukash
Mazák
Mazák

Registrace: 14.9. 2006

PříspěvekZaslal: út 09. únor, 2010 8:38    Předmět: Citovat

Ono nejde ani tak o to, zda budeš akrobatit nebo ne. Jde spíš o to, že se tahle vysílačka musí nastavovat přes pc. Takže s sebou na pole budeš muset táhnout notebook. U letadla se to ještě dá napípat doma v obejváku, u heli už tomu moc nevěřím. Zkrátka uživatelský komfort nula.
Co se týče funkce, tak 120-ti stupnovou cykliku to umí, s přenosem by problém být taky neměl... Ale bude to prostě strašnej porod.
Mimochodem, zrovna jednu hk 450 prodávám... Nechceš?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
petrpetr
Mazák
Mazák

Registrace: 6.12. 2007

PříspěvekZaslal: út 09. únor, 2010 8:50    Předmět: Citovat

Mám 6X, 7X neznám ale myslím, že je to z jednoho kadlubu.
Přes PC se nic nastavovat nemusí a dokonce to ani nejde.
6X má vše co je k elektroheli potřeba. Koupil jsem si jí pouze pro průzkum bojem a můžu říct, že jsem celkem překvapen. V rovině cena/užitné vlasnosti je na tom dobře.
Připojit k simu jde a jediné co jí můžu vytknout je absence stopek.

Takže v případe, že chceš začínat s heli a ještě nevíš zda tě to bude bavit tak ti to radio bude stačit. Jiná věc je nákup HK-450 která je neskutečná jebka.
DX7
Lukash
Mazák
Mazák

Registrace: 14.9. 2006

PříspěvekZaslal: út 09. únor, 2010 9:16    Předmět: Citovat

Aha, tak jsem si to popletl s tou HK-T6...
bohdan0000
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrace: 12.10. 2009

PříspěvekZaslal: út 09. únor, 2010 9:22    Předmět: Citovat

mam 4x a 6x šlapú perfektne. u 6x mi už začína chýbať viac mixov..
absenciu stopiek som vyriešil takto
[/img]
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
sergio
Nováček serveru
Nováček serveru

PříspěvekZaslal: út 09. únor, 2010 9:45    Předmět: Citovat

Děkuji za informace, takže tedy ještě zvážím tu 6x tu jak se nastavuje přez PC, Ja jsme právě myslel že když vydali novou , dražší vysílačku tu 7x tak že na tom bude o něco lépe, Jinak o tom HK 450 jsme slyšel ruzné jendou že je to dobré jednou že je to na nic a proto se hrdě odvážím do této HK http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=10902&Product_Name=HK-450GT_Pro_3D_Belt-Drive_Helicopter_Kit_(Align_T-Rex_Compat.)
snad už to u ní bude s kvalitou lepší. Jeden známí je vrtulníkář a říká že ty staré HK jsou na nic a že by do toho nešel ale pak mi zase řekl že za tu cenu to na zkoušku stačí a že na poskakovani nad podlahou by to měo stačit. Lepší než rozšvihat krásného T-rexe, to by mě bolelo u srdcce. No ale to jsem celkem odbočil. No objednávat budu až se nějak umoudří kurz dolaru, takže myslím že se tu ještě pár názorů objeví. Ještě jednou děkuji za příspěvky, moc si toho vážím protže jak se říká rada nad zlato.
atlanta
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrace: 28.6. 2009

PříspěvekZaslal: út 09. únor, 2010 10:38    Předmět: Citovat

Pár dalších info najdeš tady http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=24078
je to 6 kanál, né 7, ale funkce budou mít stejné. Na vutulník asi dobrý, na letadlo chybí volné mixy - to je magamínus této vysílačky. Jinak spárovat jde s přijímači Coronou 2,4. Zatím provoz bez sebemenšího problému.
Junior S Graupner
sergio
Nováček serveru
Nováček serveru

PříspěvekZaslal: út 09. únor, 2010 10:45    Předmět: Citovat

jee tak to se moc omlouvám , ale opravdu jsme to hledal několikrát a tohle vlákno jsme tam neobjevil, ještě jednou se omlouvám a děkuji za info jen pro zajímavost a proč je u ní uvedena ta číslovka 7 ?
atlanta
Zkušený debatér
Zkušený debatér

PříspěvekZaslal: út 09. únor, 2010 11:41    Předmět: Citovat

No myslím si, že to bude 7 kanálový vysílač. Já má tu starší, ta má jen 6 kanál vysílač. Ale přijímače na ní jsou i 8 kanálové, tak uvidíme, s čím Hobykrál přijde později Usmívající

EDIT Sergio, odkud jsi??? Píšeš Liberecko, já jsem od jablonce na Nisou Mrkající nejlepší je pokecat na živo Velmi šťastný A vysílačku si můžeš "osahat"
Junior S Graupner
sergio
Nováček serveru
Nováček serveru

PříspěvekZaslal: út 09. únor, 2010 13:35    Předmět: Citovat

No ja jsem z Lomnice nad Popelkou u Semil , což by nebyl žadnej problém se u tebe stavit a pokcat si Usmívající popřípadě okouknout na živo Usmívající
atlanta
Zkušený debatér
Zkušený debatér

PříspěvekZaslal: út 09. únor, 2010 13:48    Předmět: Citovat

Další v SZ ať nejsme OT Koulející očima ach ty zkratky Smějící
Junior S Graupner
MaBa
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrace: 22.9. 2006

PříspěvekZaslal: st 10. únor, 2010 21:40    Předmět: Citovat

Začal jsem také uvažovat o přechodu na 2,4 GHz pro řízení modelů lodí a pozemní techniky (auta, pásová vozidla) Zatím uvažuji o šestikanálu HK. Trápí mne ale několik otázek na které nějak nemohu najít odpověď.
1) Jak je to vlastně s párováním Tx a Rx. Je nutné toto párování provádět při kždém spuštění soupravy? Jde mi o to, že přijímače mám v modech dost obtížně přístupné. Dopsud mi stačilo mít přístupný pouze vypínač celého systému, ale jak jsem viděl video o párování, tak to vyžaduje přístup k přijímači na připojení a odpojení párovacího kablíku.
2) Jaký asi bude dosah soupravy na zemi a na vodě se satelitem a jaký bez satelitu? Je použití satelitu nutné?
3) Jaké funkce mají 5 a 6 kanál. Na vysílači vidím 2 otočné ovladače a 2 spínače. Jde mi o to zda 5 a 6 kanál má proporcionální ovládání (otočnými ovladači), nebo pouze spínané (1 kanál spínač dvojitým spínačem, nebo 2 kanál spínač trojitým spínačem).
Děkuji předem za odpověď.
bohdan0000
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrace: 12.10. 2009

PříspěvekZaslal: čt 11. únor, 2010 0:10    Předmět: Citovat

MaBa napsal:

1) Jak je to vlastně s párováním Tx a Rx. Je nutné toto párování provádět při kždém spuštění soupravy? Jde mi o to, že přijímače mám v modech dost obtížně přístupné. Dopsud mi stačilo mít přístupný pouze vypínač celého systému, ale jak jsem viděl video o párování, tak to vyžaduje přístup k přijímači na připojení a odpojení párovacího kablíku.
2) Jaký asi bude dosah soupravy na zemi a na vodě se satelitem a jaký bez satelitu? Je použití satelitu nutné?
3) Jaké funkce mají 5 a 6 kanál. Na vysílači vidím 2 otočné ovladače a 2 spínače. Jde mi o to zda 5 a 6 kanál má proporcionální ovládání (otočnými ovladači), nebo pouze spínané (1 kanál spínač dvojitým spínačem, nebo 2 kanál spínač trojitým spínačem).
Děkuji předem za odpověď.

1. spáruješ raz a už ti to funguje stále.
2. dosah bez satelitu je menší koľko neviem ale s satelitom 1200m.
Použiť sa to dá aj bez satelitu no neriskoval som to do lietadla veď je to miniatúrne.
3. kanál 5 a 6 možeš riadiť potenciometrom alebo si to namixuješ ako chceš. spínače sú dvojpolohové .. základné nastavenie je (1-4)klasika páčky + potenciometre 5,6 kanál a prepínače vztlak a druhý 50%výchylky..
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
jerry mouse
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrace: 4.2. 2010

PříspěvekZaslal: út 09. březen, 2010 0:02    Předmět: Citovat

To je vsetko iba o 6TX ale 7TX tu fakt este nikto nema? Potreboval by som poradit ako vypnut mixi aby neboli aktivne preto ze chcem s nou ovladat pozemnu techniku Tázající
ubosek
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrace: 14.2. 2010

PříspěvekZaslal: po 19. duben, 2010 18:38    Předmět: Citovat

ide niekomu na HK-7X simulator? Ovladace mam ok, ale ked dam kalibrovat tak to nic nerobi, ma sa to nejako prepnut, alebo co stym?ked som mal original ovladac na simulator, tak vsetko islo. Kabel by mal byt take OK, ked ho zapojim do usb, tak ho spozna.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra rcmania.cz -> Elektronika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejít na: