| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
kf Mazák

Registrace: 30.3. 2008 Příspěvky: 909 Bydliště: Praha
|
Zaslal: ne 18. říjen, 2009 15:28 Předmět: Lemování kabin |
|
|
| Kluci, prosím Vás poraďte, jde mi o problém starej jako modelařina sama. A to - olemování kabin. Konkrétně , vyrobil jsem novou kabinu na Pipera ( stavebnice už se léta nevyrábí ). Stará byla hnusně popraskaná a byla lisovaná kvůli přesahům křídel do kabiny. Já jsem ty přesahy udělal balzový ( vypadá to teď maketovějc ), takže kabina je teď jenom vystřižená z rovnýho celuloidu a pouze ohnutá v jedné rovině. K trupu je přišroubovaná miniaturními šroubky. Potuď je to všechno ok a vypadá to pěkně. Jenže potřebuju udělat " rám" kabiny, prostě olemování ( i k zakrytí těch šroubků ). Všude se psalo a ještě píše použít elektrikářskou pásku. To není problém, jako elektrikář jsem s nima zavalenej ( různý značky ). Ale prostě nedržej !! Přesněji - na hladké nažehlovačce drží dobře, na kabině už hůř, a na fólii - imitace plátna nedrží vůbec. Teď jsem k tomu přišel a je to zase odlepený a vytlemený. Nemůžu to takhle provozovat, je to hnusný a zateče tam sajrajt z vejfuku. Máte nějaké finty, co a jak použít na to lemování, aby to drželo ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
mat100 Zkušený debatér

Registrace: 14.6. 2009 Příspěvky: 496
|
Zaslal: ne 18. říjen, 2009 15:57 Předmět: |
|
|
Skus tu pásku mírně nahřát fénem a pak přilepit.
To lepidlo bude více lepit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kf Mazák

|
Zaslal: ne 18. říjen, 2009 16:14 Předmět: |
|
|
| Dík, zkusím, to by mohlo pomoct. Fakt je, že ty pásky dřív lepily až moc, za nějakou dobu to bylo dost upatlaný. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ME BAN - uživatel vyhozen z RCManie

Registrace: 17.9. 2009 Příspěvky: 278
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
arda1 Mazák

Registrace: 31.7. 2005 Příspěvky: 13102
|
Zaslal: ne 18. říjen, 2009 16:28 Předmět: |
|
|
Podmáznout nějakým kontaktním lepidlem? Co použít reklamní fólii a "nažehlit" ji?  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
miho Zkušený debatér

Registrace: 23.1. 2008 Příspěvky: 211 Bydliště: Městec Králové
|
Zaslal: ne 18. říjen, 2009 16:46 Předmět: |
|
|
| Já použil ma ME 109 reklamní folii, kterou jsem před nalepením ještě nastříkal barvou jako trup. Na kabině drží výborně, jen to chce udělat tvary nejlépe podle šablony, aby se nemusela moc natahovat v obloucích. Jde to ale i z nařezaných pásků, ale nesmí být moc veliký ohyb. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kf Mazák

|
Zaslal: ne 18. říjen, 2009 18:14 Předmět: |
|
|
| Zkusím poshánět tu reklamní, jakejma barvama jde stříkat ? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
DAF Mazák

Registrace: 9.1. 2007 Příspěvky: 1995 Bydliště: Praha 8
|
Zaslal: ne 18. říjen, 2009 19:50 Předmět: |
|
|
Já si dal tu práci, že z Durofolu, ze kterého jsem udělal "zasklení", jsem nařezal pásky příslušné šířky. Ty jsem nabarvil Humbrolkama a pak olepil kabinu. Lepeno CA. _________________ http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=58 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|