| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Dawe Protřelejší uživatel

Registrace: 22.6. 2009 Příspěvky: 147 Bydliště: Brno
|
Zaslal: čt 15. říjen, 2009 0:23 Předmět: Jak na vychylky |
|
|
Cauvec mam prosbu, kdyz chci letet pomalej vykrut nebo vykrut do kruhu je lepsi nastavit mensi vychylky? Mam zooma, pomalej vykrut zvladnu na plny vychylky, ale vykrut do kruhu se teprve ucim. Na simu to jde, ale nazivo je to horsi predem moc dik Dawe |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Polynom Mazák

Registrace: 24.11. 2004 Příspěvky: 1062 Bydliště: Praha6-Nebušice
|
Zaslal: čt 15. říjen, 2009 8:29 Předmět: |
|
|
| výchylky pořát stejný na simu si je taky nezmenšuješ ne? já když se učil tyhle veci tak jsem začínal třeba jen půlkou nebo čtvrtkou a furt dokola... hodiny a hodiny... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: čt 15. říjen, 2009 10:34 Předmět: |
|
|
| Polynom napsal: | | výchylky pořát stejný na simu si je taky nezmenšuješ ne? já když se učil tyhle veci tak jsem začínal třeba jen půlkou nebo čtvrtkou a furt dokola... hodiny a hodiny... |
takze pokud chapu dobre, mam si nechat vychylky na 100% a proste litat a litat. Ale kdyz se divam na halolety tak mam pocit ze se 100% vychylkama nemuzou zvladnout vykrut do kruhu nebo snad jo? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Zero Mazák

Registrace: 9.5. 2008 Příspěvky: 1942 Bydliště: Lanškroun
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Polynom Mazák

Registrace: 24.11. 2004 Příspěvky: 1062 Bydliště: Praha6-Nebušice
|
Zaslal: čt 15. říjen, 2009 10:53 Předmět: |
|
|
| teď ale nevím jakou výchylku máš namysli 100%? 30° 40° 60°? taky haloletci používaj brutální exponenciály aby při těchle výchylkách byl citlivej střed.. já používal cca 45° výchylky a cca 60% expa výkruty do kruhu bez problému. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
TomasC Administrátor serveru

Registrace: 30.4. 2003 Příspěvky: 1298 Bydliště: Praha
|
Zaslal: čt 15. říjen, 2009 11:11 Předmět: |
|
|
Ahoj,
létám na obvykle trojité výchylky.
Halové F3Pčko:
1) normální let, 2) souvrat 1+vellllká SOP, 3) věci dokruhu cca 20 - 50% 1)
Velkovní F3Ačko:
1) normální let, 2) souvrat, vývrtka 1+vellllká SOP, 3) výchylky pro kopané prvky.
EXPO:
mám nastavené tak, že v cca 20% v okolí středu páky mám stále stejný průběh výchylek.
Mě osobně se tak létá lépe a přepínám zcela intuitivně. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: čt 15. říjen, 2009 11:17 Předmět: |
|
|
| Zero napsal: | | výchylky si nech třeba stejný,ale dej si tam větší exponenciály-co máš za rádio? |
radio mam Hitec flash 4 jsem teprve na zacatku litam par mesicu a mam v planu jit do futaby 7CP "uz jsem poslal dopis jeziskovi" na vysilacce mam expo -40% |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
JMalik Mazák

Registrace: 13.11. 2008 Příspěvky: 6342
|
Zaslal: čt 15. říjen, 2009 11:25 Předmět: |
|
|
V hale mám jedny výchylky a cca 60% expa. Je to blbost. Nechám si říct a letos to začnu létat aspoň na dvoje výchylky.
Venku mám na akrobatech dvojí výchylky. Tak velké expo pro jedny výchylky, aby to bylo přiměřeně řiditelné pro všechny obraty se mi zdá nepoužitelné.
Ty tři možnosti výchylek budou určitě dobré, jen si na to zvyknout a přepínat to. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: čt 15. říjen, 2009 11:26 Předmět: |
|
|
| Polynom napsal: | | teď ale nevím jakou výchylku máš namysli 100%? 30° 40° 60°? taky haloletci používaj brutální exponenciály aby při těchle výchylkách byl citlivej střed.. já používal cca 45° výchylky a cca 60% expa výkruty do kruhu bez problému. |
na vysilacce mam vychylky vsechny na max 125% a expo -40% bohuzel na vysilacce nemuzu dat dvoje vychylky, takze je lepsi mit mensi vychylky pokud dobre chapu |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
JMalik Mazák

Registrace: 13.11. 2008 Příspěvky: 6342
|
Zaslal: čt 15. říjen, 2009 16:53 Předmět: |
|
|
| Dawe napsal: | | Polynom napsal: | | teď ale nevím jakou výchylku máš namysli 100%? 30° 40° 60°? taky haloletci používaj brutální exponenciály aby při těchle výchylkách byl citlivej střed.. já používal cca 45° výchylky a cca 60% expa výkruty do kruhu bez problému. |
na vysilacce mam vychylky vsechny na max 125% a expo -40% bohuzel na vysilacce nemuzu dat dvoje vychylky, takze je lepsi mit mensi vychylky pokud dobre chapu |
125% máš, aby jsi maximálně jemně využil krokování serva. Převodovým poměrem pák máš potom navolenou absolutní velikost výchylky. To je správně.
Pro létání těch pomalých věcí budeš muset zvolit nějaký kompromis ( pokud Tx neumožňuje dvojí výchylky), nebo to nechat tak. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: čt 15. říjen, 2009 18:19 Předmět: |
|
|
125% máš, aby jsi maximálně jemně využil krokování serva. Převodovým poměrem pák máš potom navolenou absolutní velikost výchylky. To je správně.
Pro létání těch pomalých věcí budeš muset zvolit nějaký kompromis ( pokud Tx neumožňuje dvojí výchylky), nebo to nechat tak.[/quote]
ok dekuju, asi ze zacatku tam dam mensi vychylky asi tak neco kolem 70% az 80% zatim Dawe  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|