Welcome to RC Mania!

Moduly
· Domů
· Ankety
· Archív článků
· Diskuze
· Můj účet
· Najít
· Odkazy
· Poslat příspěvek
· Soubory ke stažení
· Statistika
· Témata
· Video

Reklama

Nová vlákna

MVVS montaz hlavou dolu
 Manuál Lama V4
 P: Easycopter V4.5 COLIBRI PRO profipack + bonus Nano Copter
 Koupím historika
 Phoenix RC
 FloaterJer, Easystar (aspoň trup)
 DA-50 nebo DLE-55
 dmychadlo s tahem 20Kg !!!
 Vetrone Reichard - kvalita poťahu.
 Graupner MC 14

Fóra RC Mania

Návštěvnost

návštěv od 16.5.2003

NAVRCHOLU.cz dnes

English Menu
Home
Bilingual articles
Search this site
Discussion in English
Email us

Diskuze

rcmania.cz
RC model hobby web

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Jak na vychylky

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra rcmania.cz -> Akrobacie a 3D létání
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Dawe
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrace: 22.6. 2009

PříspěvekZaslal: čt 15. říjen, 2009 0:23    Předmět: Jak na vychylky Citovat

Cauvec mam prosbu, kdyz chci letet pomalej vykrut nebo vykrut do kruhu je lepsi nastavit mensi vychylky? Mam zooma, pomalej vykrut zvladnu na plny vychylky, ale vykrut do kruhu se teprve ucim. Na simu to jde, ale nazivo je to horsi Smutný predem moc dik Dawe
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Polynom
Mazák
Mazák

Registrace: 24.11. 2004

PříspěvekZaslal: čt 15. říjen, 2009 8:29    Předmět: Citovat

výchylky pořát stejný na simu si je taky nezmenšuješ ne? já když se učil tyhle veci tak jsem začínal třeba jen půlkou nebo čtvrtkou a furt dokola... hodiny a hodiny...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Dawe
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

PříspěvekZaslal: čt 15. říjen, 2009 10:34    Předmět: Citovat

Polynom napsal:
výchylky pořát stejný na simu si je taky nezmenšuješ ne? já když se učil tyhle veci tak jsem začínal třeba jen půlkou nebo čtvrtkou a furt dokola... hodiny a hodiny...

takze pokud chapu dobre, mam si nechat vychylky na 100% a proste litat a litat. Ale kdyz se divam na halolety tak mam pocit ze se 100% vychylkama nemuzou zvladnout vykrut do kruhu nebo snad jo?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Zero
Mazák
Mazák

Registrace: 9.5. 2008

PříspěvekZaslal: čt 15. říjen, 2009 10:52    Předmět: Citovat

výchylky si nech třeba stejný,ale dej si tam větší exponenciály-co máš za rádio?
Polynom
Mazák
Mazák

Registrace: 24.11. 2004

PříspěvekZaslal: čt 15. říjen, 2009 10:53    Předmět: Citovat

teď ale nevím jakou výchylku máš namysli 100%? 30° 40° 60°? taky haloletci používaj brutální exponenciály aby při těchle výchylkách byl citlivej střed.. já používal cca 45° výchylky a cca 60% expa výkruty do kruhu bez problému.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
TomasC
Administrátor serveru
Administrátor serveru

Registrace: 30.4. 2003

PříspěvekZaslal: čt 15. říjen, 2009 11:11    Předmět: Citovat

Ahoj,
létám na obvykle trojité výchylky.
Halové F3Pčko:
1) normální let, 2) souvrat 1+vellllká SOP, 3) věci dokruhu cca 20 - 50% 1)

Velkovní F3Ačko:
1) normální let, 2) souvrat, vývrtka 1+vellllká SOP, 3) výchylky pro kopané prvky.

EXPO:
mám nastavené tak, že v cca 20% v okolí středu páky mám stále stejný průběh výchylek.

Mě osobně se tak létá lépe a přepínám zcela intuitivně.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Dawe
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

PříspěvekZaslal: čt 15. říjen, 2009 11:17    Předmět: Citovat

Zero napsal:
výchylky si nech třeba stejný,ale dej si tam větší exponenciály-co máš za rádio?

radio mam Hitec flash 4 jsem teprve na zacatku litam par mesicu a mam v planu jit do futaby 7CP "uz jsem poslal dopis jeziskovi" na vysilacce mam expo -40%
JMalik
Mazák
Mazák

Registrace: 13.11. 2008

PříspěvekZaslal: čt 15. říjen, 2009 11:25    Předmět: Citovat

V hale mám jedny výchylky a cca 60% expa. Je to blbost. Nechám si říct a letos to začnu létat aspoň na dvoje výchylky.

Venku mám na akrobatech dvojí výchylky. Tak velké expo pro jedny výchylky, aby to bylo přiměřeně řiditelné pro všechny obraty se mi zdá nepoužitelné.

Ty tři možnosti výchylek budou určitě dobré, jen si na to zvyknout a přepínat to.
Dawe
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

PříspěvekZaslal: čt 15. říjen, 2009 11:26    Předmět: Citovat

Polynom napsal:
teď ale nevím jakou výchylku máš namysli 100%? 30° 40° 60°? taky haloletci používaj brutální exponenciály aby při těchle výchylkách byl citlivej střed.. já používal cca 45° výchylky a cca 60% expa výkruty do kruhu bez problému.

na vysilacce mam vychylky vsechny na max 125% a expo -40% bohuzel na vysilacce nemuzu dat dvoje vychylky, takze je lepsi mit mensi vychylky pokud dobre chapu
JMalik
Mazák
Mazák

Registrace: 13.11. 2008

PříspěvekZaslal: čt 15. říjen, 2009 16:53    Předmět: Citovat

Dawe napsal:
Polynom napsal:

na vysilacce mam vychylky vsechny na max 125% a expo -40% bohuzel na vysilacce nemuzu dat dvoje vychylky, takze je lepsi mit mensi vychylky pokud dobre chapu

125% máš, aby jsi maximálně jemně využil krokování serva. Převodovým poměrem pák máš potom navolenou absolutní velikost výchylky. To je správně.
Pro létání těch pomalých věcí budeš muset zvolit nějaký kompromis ( pokud Tx neumožňuje dvojí výchylky), nebo to nechat tak.
Dawe
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

PříspěvekZaslal: čt 15. říjen, 2009 18:19    Předmět: Citovat

125% máš, aby jsi maximálně jemně využil krokování serva. Převodovým poměrem pák máš potom navolenou absolutní velikost výchylky. To je správně.
Pro létání těch pomalých věcí budeš muset zvolit nějaký kompromis ( pokud Tx neumožňuje dvojí výchylky), nebo to nechat tak.[/quote]

ok dekuju, asi ze zacatku tam dam mensi vychylky asi tak neco kolem 70% az 80% zatim Dawe Mrkající
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra rcmania.cz -> Akrobacie a 3D létání Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejít na: