Welcome to RC Mania!

Moduly
· Domů
· Ankety
· Archív článků
· Diskuze
· Můj účet
· Najít
· Odkazy
· Poslat příspěvek
· Soubory ke stažení
· Statistika
· Témata
· Video

Reklama Modelfun

Nová vlákna

Bude nekdo objednávat z HC ?
 Plánek na model PRESTO- 132S edice
 Skycat zdarma
 SBACH342 - jaký motor?
 Hlavní rozdíly mezi RC-V2 a F3F
 RCEK/RCEJ Elan Reichard
 kdo nedrží rovnováhu tak ven!
 P. nový tréninkový kříž
 Náhradní díly Blade SR s velkou slevou
 Kde zapojit napájení příjímače?

Fóra RC Mania

Návštěvnost

návštěv od 16.5.2003

NAVRCHOLU.cz dnes

TOPlist
TOPlist

English Menu
Home
Bilingual articles
Search this site
Discussion in English
Email us

Diskuze

rcmania.cz
RC model hobby web

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Jak startovat s dvouplošníkem ?
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra rcmania.cz -> Začátečník
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
honzajs
Mazák
Mazák

Registrace: 7.2. 2008

PříspěvekZaslal: pá 14. srpen, 2009 21:49    Předmět: Jak startovat s dvouplošníkem ? Citovat

Člověk se furt učí a na to, že mám ty dvouplochy už tři, tak spolehlivě odstartuji akorát s EPP Pittsem Koulející očima , TIGER s problémy a novýho dvouplocha ZEBRU jsem dneska honil po dráze jako když zajíc kličkuje na podzimním honu. No hrozný, kdyby mi ještě nezačal blbnout motor, tak bych nevím.
Jak se teda správně startuje s dvouplochem ? S TIGEREM startuju s přitaženou výškovkou a m tak nějak povolím a vznesu se, ale ZEBRA to nestráví, stálo mě to pád po křídle a vrtuli bambuli.
díky za rady...

Naposledy upravil honzajs dne so 15. srpen, 2009 9:59, celkově upraveno 1 krát.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
BacilBA
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrace: 13.6. 2009

PříspěvekZaslal: pá 14. srpen, 2009 21:56    Předmět: Citovat

Ťažisko na tom problémovom máš kde?
Aj predo-zadné, aj bočné.
CESSNA 480 od RCM-Pelikán / SPRINT ľahučký dvojplošník od RCM-Pelikán -v rekonštrukcii / Quick Thunder II 3-kanál mikrovrtulník / TORO 900-vo výstavbe / BLADE mSR_BNF / P51D MUSTANG Ultra-Micro & SPEKTRUM DX6i
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
honzajs
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: pá 14. srpen, 2009 22:01    Předmět: Citovat

Těžiště je na hraně náběžky spodního křídla, příčné vyvážení je taky v pořádku.
problém bude rep. je v rukách, či spíše prackách...
Cvičit, cvičit, cvičit..
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
zdekar
Mazák
Mazák

Registrace: 21.4. 2008

PříspěvekZaslal: pá 14. srpen, 2009 22:37    Předmět: Citovat

Dvouploch nemám... ale pokud má letadlo dostatečně silnej motor (přemotorovaný), tak dát plyn aby to pořádně táhlo a vypustit letadlo pod úhlem třeba 20° - 30° a mělo by odletět. Nevím co tam máš za motor a jestli to u dvouplochů není nějak speciálně jinak... já takhle startuju samokřídlo s vrtulí v předu. Nakloním a jen vypustím (žádné házení).
Pokud je to letadlo vyvážený, tak by to snad takhle mohlo fungovat u každého... Mrkající
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
honzajs
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: pá 14. srpen, 2009 22:41    Předmět: Citovat

to éro má přes pět kilo, teda až ho zvážím a tááákhle tlustej trup, s tím by měl problém i Železný Smějící
přemotorovanýho mám Mentora, ten startuje na třech metrech, tohle je o něčem jiným, prostě TO UMĚT....tak k tomu potřebuju nějakou radu
zdekar
Mazák
Mazák

Registrace: 21.4. 2008

PříspěvekZaslal: pá 14. srpen, 2009 22:53    Předmět: Citovat

Velmi šťastný Tak to promiň... myslel jsem, že je to něco menšího. Mám zatím jen modely do kila a házím to od začátku z ruky( v okolí není žádná dráha), a tak mě nějak nedošlo, že to taky někdo startuje ze země Smějící Smějící
Tak snad poradí někdo zkušenější...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
jackboy
Mazák
Mazák

Registrace: 11.1. 2009

PříspěvekZaslal: pá 14. srpen, 2009 22:59    Předmět: Citovat

mam tiger moth 2m a staruje na 5 metroch bez problemov motor 4t 20cm. Skus simulator na danu velkost a rozpatie co mas ...a skontroluj si podvozok a nastavenie kridel -spodne vrchne a vyskovku ...s dvojplochom je vacsi problem pristat ako vzlet..ma tendenciu padat na chrbat pri pristati ...letu zdar alebo wzletu! Mrkající
jackboy
Mazák
Mazák

Registrace: 11.1. 2009

PříspěvekZaslal: pá 14. srpen, 2009 23:06    Předmět: Citovat

pozeral som tvoj album ....mas tam od niekoho popisane k tomu modelu<
Ještě si dej pozor na ten vysoký podvozek.Buď ho roztáhni nebo skrať natolik, aby vrtule i při propružení nebrala o zem. Moc vysoký úhel natažení, jež ten podvozek letadlu uděluje, zaručuje okamžité vybočení(mnohdy až kolmo k ose dráhy) při potlačení po rozjezdu spolu s reakčním momentem vrtule..Trpěli tím ME-109.
Libor
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrace: 1.5. 2003

PříspěvekZaslal: so 15. srpen, 2009 8:26    Předmět: Re: Jak startovat s dvouplošníkem ? Citovat

honzajs napsal:
... startuju s přitaženou výškovkou a tak nějak povolím a vznesu se ...
V tom vidím problém. Model asi nemá šanci při rozjezdu zvednout ocas. V první fázi rozjezdu se stačí starat jen o plyn a směrovku. Model by se měl rozjet, zvednout sám ocas (výškovka stále v neutrálu) a nabírat rychlost jízdou po hlavních kolech. Až potom přitáhnout a odlepit model od země.
honzajs
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: so 15. srpen, 2009 10:04    Předmět: Citovat

to Libor nad Jackboy: nejedná se o TIGERA (viz.moje galerie), ale o ZEBRU
to Libor: takhle, jak píšeš startuju s TIGEREM a docela to jde, ale ZEBRA se takhle zvednout nedá.
Myslím, si, že problém u ZEBRY není v konstrukci, protože prodávající s tím celkem v pohodě odstartoval, ale spíš ve stylu startu. takže když to nejde s přitaženou výškovkou, tak to půjde bez ní....jak říkal kolega LENIN....Učit se, učit se, učit se... v tomhle případě spíš lítat a lítat.

Může na to mít vliv ostruha s kolečkem? Je taková nějaká, no moc pružná Koulející očima
Libor
Zkušený debatér
Zkušený debatér

PříspěvekZaslal: so 15. srpen, 2009 10:29    Předmět: Citovat

Ostruha se projeví při pojíždění (její měkkost). Leadlo by mělo jet po asfaltu, když ho strčíš rukou rovně. Nemělo by nikam zatáčet. Jestli model potom utíká ze směru, nebo jede jaho had esovitě, tak je to pozdními a příliš velkými korekcemi směrovkou. Kdyby to bylo ostruhou, tak by to prodávající taky nezvládal (jiné ruce Mrkající ). Zkus jezdit po zemi a snaž se jezdit rovně při větším a větším plynu.
JMalik
Mazák
Mazák

Registrace: 13.11. 2008

PříspěvekZaslal: so 15. srpen, 2009 10:32    Předmět: Citovat

honzajs,
tu výškovku máš přitaženou při vzletu proto, aby jsi s tím při rozjezdu vrtulí neoral hlínu.
Naplno přitaženo, plynule plný plyn na rozjezd, hned jak se to trochu rozjede povolovat výškovku, vést to na hlavním podvozku se zvednutou ostruhou, řídit SMĚROVKOU směr, křidélky jen držet křídla v rovině, nebo při bočním větru křidélka lehce "pod vítr". Nepřitahovat brzy výškovku, nechat těch 5kg rozjet, až to má rychlost odstartuje to samo, nebo tomu lehce pomůžeš natažením výškovky.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
martin z
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrace: 3.8. 2008

PříspěvekZaslal: so 15. srpen, 2009 12:57    Předmět: Citovat

věřím že v tomhle případu by pomohlo gyro na směrovku. sám jsem s tím experimentoval minulý rok, výsledky celkem dobré. ale lék na neposekanou trávu na louce a nebezpečí zakopnutí to není, na to je lék snad jen v podobě přemotorizace a zvednout to na pár metrech. v mém případě jsem si uvědomil že i když mi to pojede rovně krásně tak spíš dřív zakopnu. dal jsem tam silnější motor který zahálel doma, bylo to levnější a jednodušší než na tuto louku dopravovat sekačku a pirátsky tam vysekávat pruh (louku mají na seno a posečou tak 3x za rok). gyro jsem vyndal proto, že to bylo jedno z nejlevnějších a při zapnutí se zrestartovalo pokaždý jinak, asi citlivé na teplotu, někdy se mi směrovka správně do neutrálu srovnala třeba až na čtvrté zapnutí.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Libor
Zkušený debatér
Zkušený debatér

PříspěvekZaslal: so 15. srpen, 2009 13:14    Předmět: Citovat

martin z napsal:
... lék na neposekanou trávu na louce a nebezpečí zakopnutí to není ...,na to je lék snad jen v podobě přemotorizace a zvednout to na pár metrech ...
Já předpokládám, že se tu bavíme o startech z vhodné plochy, tedy posekané vzletové dráhy. I kdyby ten model šel utrhnout na pár metrech, tak někde musí přistát! A mluvíme tu o modelu s motorem 26 ccm a vrtulí 17/8. Ve vysoké trávě bude mít pro každé přistání vrtuli za 150 - 200 Kč?
(posekané letiště má trávu vysokou 1 - 3 cm, neposekané 5 cm)
honzajs
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: so 15. srpen, 2009 15:44    Předmět: Citovat

Plocha je sekaná minimálně 1x týdně, příští týden se tam koná AirShow Malá Haná, již 12. ročník Velmi šťastný
Souhlasím s Liborem, že je to těma korekcema směrovky, až přinutím motor pořádně nasávat benzín (blbě se to startuje) ale potom to už chodí.... tak si z toho udělám autíčko a budu jezdit Cool .... možná by pomohlo hodit na směrovku expo kolem středu, abych s tím nekvedlal tak moc...
Zatím Letu Zdar
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra rcmania.cz -> Začátečník Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejít na: