| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
cassiopeus Zkušený debatér

Registrace: 11.3. 2009 Příspěvky: 318
|
Zaslal: st 05. srpen, 2009 15:36 Předmět: Léta na balse |
|
|
Dobrý den,
mám výškovku a směrovku a mají být z balsy 6mm. Je lepší "
U Výškovky léta příčně ke směru letu nebo rovnoběžně se směrem letu?
U Směrovky léta příčně ke směru letu nebo rovnoběžně se směrem letu?
Díky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
arda1 Mazák

Registrace: 31.7. 2005 Příspěvky: 10293
|
Zaslal: st 05. srpen, 2009 15:39 Předmět: |
|
|
| To bude kostrukční nebo z plný balzy?Jinak u výškovky pokud je plná tak příčně a u směrovky bývala rovnoběžně s přední hranou.(teda co si pamatuji) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: st 05. srpen, 2009 15:51 Předmět: |
|
|
Plná.
U té směrovky myslíte, že by měly být šikmo? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
arda1 Mazák

|
Zaslal: st 05. srpen, 2009 16:09 Předmět: |
|
|
| Jak u čeho - třeba házedel jo.Ale pokud jsou tam ovládací plochy(kormidla) tak asi rovnoběžně s nimi. O jaký model se jedná? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
corsair Mazák

Registrace: 7.1. 2007 Příspěvky: 1018 Bydliště: Kladno
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: st 05. srpen, 2009 17:25 Předmět: |
|
|
| hornoploch, rozpětí 1600 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
JENDA01 Mazák

Registrace: 7.6. 2008 Příspěvky: 1919
|
Zaslal: st 05. srpen, 2009 17:43 Předmět: Re: Léta na balse |
|
|
| cassiopeus napsal: | Dobrý den,
mám výškovku a směrovku a mají být z balsy 6mm. Je lepší "
U Výškovky léta příčně ke směru letu nebo rovnoběžně se směrem letu?
U Směrovky léta příčně ke směru letu nebo rovnoběžně se směrem letu?
Díky |
Ahoj,
pokud máš hodně peněz tak to dej podélně s osou letu . Dělám si srandu. Zásada je vždy rovnoběžně s ohybovým momentem plochy ,tudíž
příčně k ose letu.Já dělám ještě konce napříč (stačí 2-3cm podle tvaru konců ) Stabilizuje to ty plochy v kroucení. Dříve se dělali plné ocasní plochy z tak zvané zrcadélkové balzy. Ale tu jsem ve kšeftě hodně dlouho neviděl. (není náchylná na borcení.) Dneska bohužel koupíš sice hezky broušenou balzu ale ty prkínka se kroutěj už v regálu. Natož potom v konstrukci.De fakto se prodává hezky broušenej odpad.
Jenda _________________ http://www.celysvet.cz/forum/images/avatars/gallery/programy/pdt-2-44.gif
Naposledy upravil JENDA01 dne st 05. srpen, 2009 17:59, celkově upraveno 1 krát. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
arda1 Mazák

|
Zaslal: st 05. srpen, 2009 17:46 Předmět: Re: Léta na balse |
|
|
| JENDA01 napsal: | Zásada je vždy rovnoběžně s ohybovým momentem plochy ,tudíž
příčně k ose letu.
Jenda | Jo výškovka ano,ale u směrovky to neplatí.Tam je to skoro vždy šikmo(s hranou kormidla)popřípadě i s přední hranou výškovky(házedla)  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
JENDA01 Mazák

|
Zaslal: st 05. srpen, 2009 18:04 Předmět: Re: Léta na balse |
|
|
| arda1 napsal: | | JENDA01 napsal: | Zásada je vždy rovnoběžně s ohybovým momentem plochy ,tudíž
příčně k ose letu.
Jenda | Jo výškovka ano,ale u směrovky to neplatí.Tam je to skoro vždy šikmo(s hranou kormidla)popřípadě i s přední hranou výškovky(házedla)  |
I ty kecko tak se podívej na ten obrázek a kde je dělící ryska kýlovky a kormidla . Dle tvojeho návodu by se mi po oddělení od sebe to kormidlo pěkně zbortilo.
Jenda _________________ http://www.celysvet.cz/forum/images/avatars/gallery/programy/pdt-2-44.gif |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
arda1 Mazák

|
Zaslal: st 05. srpen, 2009 18:12 Předmět: |
|
|
No jo ale ty to máš lepený -ale dělá se to i čistě z jednoho kusu prkýnka(respektive dvou slepených boky k sobě).Mám tady hafo plánů z modeláře a je to tam.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
JENDA01 Mazák

|
Zaslal: st 05. srpen, 2009 19:13 Předmět: |
|
|
| arda1 napsal: | No jo ale ty to máš lepený -ale dělá se to i čistě z jednoho kusu prkýnka(respektive dvou slepených boky k sobě).Mám tady hafo plánů z modeláře a je to tam.  |
A jak to děláš ty ještě jsem neviděl žádný tvoje brko
Nebuď skromnej a pochlub se Jinak plánků mám taky kopu.
Já se ale spíš držím provozní zkušeností.
Jenda _________________ http://www.celysvet.cz/forum/images/avatars/gallery/programy/pdt-2-44.gif |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
arda1 Mazák

|
Zaslal: st 05. srpen, 2009 19:22 Předmět: |
|
|
Na malých házedlech je to šikmo s přední hranou směrovky--moje letadla ani neuvidíš-nemám proč exhibovat . Kdo mě zná ví s čím a kde létám-zbytku je po tom prdlajs(nebrat osobně).Já dělal na větších modelech vždy VOP a SOP konstrukční. A koukni na stabilizátory u raket jak to je-kdyby jsi dal léta kolmo tak se ti stabilizátor doslova rozsype. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
JENDA01 Mazák

|
Zaslal: st 05. srpen, 2009 19:42 Předmět: |
|
|
| arda1 napsal: | Na malých házedlech je to šikmo s přední hranou směrovky--moje letadla ani neuvidíš-nemám proč exhibovat . Kdo mě zná ví s čím a kde létám-zbytku je po tom prdlajs(nebrat osobně).Já dělal na větších modelech vždy VOP a SOP konstrukční. A koukni na stabilizátory u raket jak to je-kdyby jsi dal léta kolmo tak se ti stabilizátor doslova rozsype. |
No já když koukám na tu tvoji cifru tak mi to s tou exibicí nejde dohromady . (Nebrat osobně ). A pokud se týká těch -let-
tak pleteš jablka s hruškama.RC modely mají na rozdíl od raket pohyblivé části které musí mít sami o sobě tvarovou stálost to by u tebou zmíněné koncepce nebylo možno. Kromě toho rakety mohou mít tvar stabilizátorů jiné než šípové. Tak že to nelze generalizovat.
|
| Návrat nahoru |
|
 |
arda1 Mazák

|
Zaslal: st 05. srpen, 2009 19:47 Předmět: |
|
|
| Jak myslíš-co jsem viděl éra s plnými ocaskami měla směrovka léta balzy vždy ve sklonu kormidla(pohyblivé plochy)-ale asi jsem se špatně díval či to stavěli blbci -nebudu již odporovat. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
JENDA01 Mazák

|
Zaslal: st 05. srpen, 2009 20:09 Předmět: |
|
|
| arda1 napsal: | | Jak myslíš-co jsem viděl éra s plnými ocaskami měla směrovka léta balzy vždy ve sklonu kormidla(pohyblivé plochy)-ale asi jsem se špatně díval či to stavěli blbci -nebudu již odporovat. |
Já si myslím že je vyčerpáno a nebudeme tady zaclánět jiným názorům.
Konstrukční řešení není nějaká lampasácká uniforma.
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|