| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
arda1 Mazák

Registrace: 31.7. 2005 Příspěvky: 13102
|
Zaslal: čt 02. červenec, 2009 21:51 Předmět: Aplikační trubička na CA |
|
|
Chlapi máte nějaký zkušenosti s toto věcí? Já dnes zakoupil od budweiser-hobbies(import asi z USA) půl metru 1mm(dírka)/0.3mm(síla stěny)-dělaj i 0.5mm ale tu neměli-- a tak jsem zvědavý zda bude zasychat -nechává se to otevřený. _________________ Skype klare (andiik7)
ICQ 590-345-835
email arda1@volny.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
mnov Mazák

Registrace: 8.11. 2006 Příspěvky: 1334 Bydliště: Ďáblice
|
Zaslal: čt 02. červenec, 2009 22:08 Předmět: |
|
|
| Škoda, že jsi nedal nějaký odkaz o co se vlastně jedná, ale nějaké nástavce jsem používal. Bylo to od HVP o funguje to spolehlivě. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
cholerik Protřelejší uživatel

Registrace: 22.8. 2007 Příspěvky: 122 Bydliště: východní/střední čechy
|
Zaslal: čt 02. červenec, 2009 22:10 Předmět: |
|
|
| mám to už dýl. Vyrobeno asi na bázi silikonu. Nezasychá nic, maximálně se na konci udělá kulička ztvrdlého lepidla a tu v pohodě stáhneš |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
arda1 Mazák

|
Zaslal: čt 02. červenec, 2009 22:13 Předmět: |
|
|
No já to kupoval dnes u reicharda ale dovozce jsou budwajsři-teflon to není ale po nahřátí zapalovačem se to taví celkem neochotně-jaký průměr a na jakou viskozitu CA používáš?  _________________ Skype klare (andiik7)
ICQ 590-345-835
email arda1@volny.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
arda1 Mazák

|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Fox Mazák

Registrace: 27.6. 2006 Příspěvky: 990 Bydliště: Vsetín
|
Zaslal: pá 03. červenec, 2009 0:30 Předmět: |
|
|
| cholerik napsal: | | mám to už dýl. Vyrobeno asi na bázi silikonu. Nezasychá nic, maximálně se na konci udělá kulička ztvrdlého lepidla a tu v pohodě stáhneš | To bude spíš teflon. To je snad jediný plast který vteřiňák nelepí.
Ale já osobně se zasycháním sekunďáku problém nemám. Maximálně se ve špici vytvoří čepím s čepičkou který jde vytáhnout kombinačkama. _________________ Jabber: Fox@jabbim.pl
LastFM:
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
cholerik Protřelejší uživatel

Registrace: 22.8. 2007 Příspěvky: 122 Bydliště: východní/střední čechy
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
coro Mazák

Registrace: 9.5. 2006 Příspěvky: 3015 Bydliště: Bratislava
|
Zaslal: pá 03. červenec, 2009 11:22 Předmět: |
|
|
| Zarazilo ma, že sa v návode píše vyslovene "nedávať do chladničky". Chápem že zmena objemu by zrejme vcucla lepidlo z kapiláry a zostala by suchá, ale na druhej strane, sekunďáky mi tvrdnú (gelovatejú) len tak časom keď ich mám v teple - to sa nebude diať? (akože dôvod bol vyprchanie niečoho, nie teplo?) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jyrry Mazák

Registrace: 28.2. 2005 Příspěvky: 665 Bydliště: Rakovník
|
Zaslal: pá 03. červenec, 2009 12:17 Předmět: |
|
|
| coro napsal: | | Zarazilo ma, že sa v návode píše vyslovene "nedávať do chladničky". Chápem že zmena objemu by zrejme vcucla lepidlo z kapiláry a zostala by suchá, ale na druhej strane, sekunďáky mi tvrdnú (gelovatejú) len tak časom keď ich mám v teple - to sa nebude diať? (akože dôvod bol vyprchanie niečoho, nie teplo?) |
No, možná je to proto, že se dovnitř přisaje vlhký vzduch a s ním to pak reaguje... ???
Já tyhle Budweisovské trubičky mám taky a udělal jsem si na ně z tenké smršťovačky uzavřené "čepičky", jinak zvlášť s tím větším průměrem lepidlo poměrně rychle houstlo. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pp Mazák

Registrace: 19.6. 2006 Příspěvky: 938 Bydliště: Kladno/Ostrava (letiste Velka Dobra/Kladno)
|
Zaslal: pá 03. červenec, 2009 14:11 Předmět: |
|
|
Perfektní věc je aplikační trubička (bohužel nemám obrázek tak aspoň slovně), je dlouhá cca 10cm, vnitřní průměr může být kolem 0.3mm, vnější tak 1mm (je opravdu tenká), na jednom konci je rozšířená v délce asi 2cm kterým se nasazuje na "hrot" lahvičky sekunďáku.
Po lepení se do konce zasune špendlík (utesnění), pokud už je ten konec od lepidla tak stačí kousek odříznout a jede se dál....
Kdysi to dávali zadáčo k sekunďákům na Praze na Šestce u Pecky, pak dlouhou dobu nic...
PS: Kdybyste někdo věděl kde se to dá sehnat, tak 10ks beru ihned... |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jyrry Mazák

Registrace: 28.2. 2005 Příspěvky: 665 Bydliště: Rakovník
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
pp Mazák

Registrace: 19.6. 2006 Příspěvky: 938 Bydliště: Kladno/Ostrava (letiste Velka Dobra/Kladno)
|
Zaslal: pá 03. červenec, 2009 15:17 Předmět: |
|
|
to jyrry:
Jo, to je téměř ono, jen s kratší trubičkou a trochu jinak provedeným koncem k nasunutí na lahvičku.
Dík za link. Jak budu něco objednávat, pár si jich vezmu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
blacksmith Zkušený debatér

Registrace: 3.11. 2007 Příspěvky: 364 Bydliště: Praha
|
Zaslal: pá 03. červenec, 2009 21:57 Předmět: |
|
|
| Fox napsal: | To bude spíš teflon. To je snad jediný plast který vteřiňák nelepí...
|
Spíš bych to tipoval na polypropylen, ten je taky běžným způsobem nelepitelný, narozdíl od TFT se taví, navíc je levnější a líp zpracovatelný. _________________ FX 18 V1, 40MHz 91. kanál
Variace na Buttercup CD
Běs - čekatel na zálet
Další švestičky z mé zahrádky:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=129
Čas je vynález přírody jak zabránit tomu, aby se všechno událo naráz. ( W. Allen ) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kf Mazák

Registrace: 30.3. 2008 Příspěvky: 909 Bydliště: Praha
|
Zaslal: pá 03. červenec, 2009 23:27 Předmět: |
|
|
| Dneska jsem kupoval lepidla, vzpomněl jsem si na tuhle diskuzi a koupil jsem i trubičku ( 45 Kč a její tam, pokud se fakt nebude zalepovat, nadlouho ) Prodává se ve dvou rozměrech - 0,3 a 0,5 mm. Dodnes jsem o ní neměl vůbec šajn, přitom s CA dělám i věci do práce. Tak uvidím, mohlo by to bejt dobrý - zvlášť na lepení nepřístupnejch prostor. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jio Mazák

Registrace: 19.8. 2005 Příspěvky: 927 Bydliště: Šternberk
|
Zaslal: so 04. červenec, 2009 11:56 Předmět: |
|
|
| Před časem někdo zmiňoval, že stejnou funkci odvede kanila, kterou používají v nemocnicích. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|