Zaslal: čt 04. červen, 2009 22:38 Předmět: Existuje malý "hodný" jednorotor ?
O vhodných typech jednorotorů pro přechod z koaxiálního vrtulníku se již hodně napsalo. Já mám ale specifický požadavek na jednorotor. Hledám malý (pro létání převážně v místnosti) a dobře ovladatelný jednorotor, který by bylo možno nastavit tak aby byl snadno ovladatelný (skoro jako koaxiál). Na netu jsem četl, že existují jednorotory, které lze nastavit na dobrou ovladatelnost, naučit se základy létání s jednorotorem a postupně vrtulník upravit na běžné letové vlastnosti koaxiálu.
Existuje takový vrtulník ?
Registrace: 16.9. 2008 Příspěvky: 945 Bydliště: Praha 10
Zaslal: čt 04. červen, 2009 23:00 Předmět:
no zalezi co myslis pod pojmem maly, pokud hodne maly, tak jediny co bych prichazelo v uvahu je Walkera 4-3B nebo 4G3, ale ty se jako koaxiall moc nechovaji a je tezsi je ovladat, nebo kdyby si chtel neco ve velikosti koaxialu, tak pripada v uvahu Free Spirit nebo Kestrel 500SX
Nevím jak konkurence, ale FreeSpirit a Kestrel SX jsou opravdu plně srovnatelné s koaxiálama stejné velikosti, s jediným rozdílem, že venku se dají za mírného vánku použít, což koaxiály ne. To ale stále mluvíme o visu v bytě, ne o létání.
Ale pokud chceš opravdu létat v bytě, tak koaxiál Blade mCX. Teď už je víc takovejch, ale je to opravdu jediná třída, s kterou se dá létat v bytě. _________________ Heli: MiniTitan E325, Walkera HM#22, Blade CX3, Blade mCX, PicooZ
Aero: Cessna 182 ARF (Pelikán), Easy Glider Pro, Pitts S2CX (VA) v krabici
Rc: Spektrum Dx6i, Spektrum Dx5e a pár setovek
R.I.P.: Walkera HM#60, Kestrel 500SX
no zalezi co myslis pod pojmem maly, pokud hodne maly, tak jediny co bych prichazelo v uvahu je Walkera 4-3B nebo 4G3, ale ty se jako koaxiall moc nechovaji a je tezsi je ovladat, nebo kdyby si chtel neco ve velikosti koaxialu, tak pripada v uvahu Free Spirit nebo Kestrel 500SX
Jenže u Free Spirita/Kestrela se nedá při použití v bytě mluvit o létání teda pokud nebydlíš třeba v tělocvičně apod.
Hodný a vyloženě stabilní jednorotor do bytu neexistuje. Na to jsou koaxiály. Pokud má tedy jít o létání a ne jen o visení na místě. Jednorotory už z principu neznají pojem stabilita a fyziku neokecáš. Malé jednorotory sice oproti koaxům umí náklony ale mají v nich tendenci padat. Posouvat je sem a tam na placato může bavit tak týden. Takže ve výsledku je vidím jako zbytečný mezičlánek za zbytečné prachy.
Registrace: 17.11. 2007 Příspěvky: 379 Bydliště: Most
Zaslal: pá 05. červen, 2009 17:20 Předmět:
Mikelo napsal:
Hodný a vyloženě stabilní jednorotor do bytu neexistuje. Na to jsou koaxiály. Pokud má tedy jít o létání a ne jen o visení na místě. Jednorotory už z principu neznají pojem stabilita a fyziku neokecáš. Malé jednorotory sice oproti koaxům umí náklony ale mají v nich tendenci padat. Posouvat je sem a tam na placato může bavit tak týden. Takže ve výsledku je vidím jako zbytečný mezičlánek za zbytečné prachy.
Nahodou s walkerou#3 je docela prdel . Hlavne kdyz ji nekdo vidi prvne, vetsinou neveri ze to lita. Jinak pretahnou jde velice snadno to je fakt, vetsinou zkonci za tv nebo na stole v bramburkach ci podobnych dokrmovacich dobrotach . MT nebo Rex tak snadno nepretahnes. Holt je to prcek _________________ TRex450S + LTG2100T+ HSG-5083MG
Minititan + HG-5000 + HSG-5083MG
Walkera HM 4#3B (na doma )
Spectrum DX7
------------------------------------------------
Ruce zatím nic moc
Naposledy upravil helifish dne pá 05. červen, 2009 21:50, celkově upraveno 1 krát.
Registrace: 11.2. 2009 Příspěvky: 163 Bydliště: PRAHA
Zaslal: pá 05. červen, 2009 17:34 Předmět: Re: Existuje malý "hodný" jednorotor ?
Pablo2 napsal:
O vhodných typech jednorotorů pro přechod z koaxiálního vrtulníku se již hodně napsalo. Já mám ale specifický požadavek na jednorotor. Hledám malý (pro létání převážně v místnosti) a dobře ovladatelný jednorotor, který by bylo možno nastavit tak aby byl snadno ovladatelný (skoro jako koaxiál). Na netu jsem četl, že existují jednorotory, které lze nastavit na dobrou ovladatelnost, naučit se základy létání s jednorotorem a postupně vrtulník upravit na běžné letové vlastnosti koaxiálu.
Existuje takový vrtulník ?
... takový neexistuje
... na doma na létání jedině Blade mCX ... jednorotor doma = maximálně vis ... jinak crash ... tedy pokud nemáš obývák 30x30 metrů _________________ Yoshi.CZ
Registrace: 8.10. 2008 Příspěvky: 718 Bydliště: Ustí nad Labem
Zaslal: pá 05. červen, 2009 17:43 Předmět:
Létat v bytě? Dám si kolečka s walkerou 4-3 v obýváku 4x5m, ale je to docela adrenalin. Pokud nemáš aspon něco nalítanýho na simu tak to ale nezvládneš. Asi tak jen ten free spirit.... _________________ HK500GT, MiniTitan E325SE, HK250GT, BladeMSR
RC-Factory Flash, Techone Mini Yak54
DX6i
Real Flight G4
http://www.rcalbum.com/index.php?sum=697&amode=
zas tak omezovat se neni treba, se Spiritem i jednorotorovym Kestrelem jsem v panelakovym obejvaku lital, nesmi se moc divocit ale zase jenom viset taky neni potreba, kolecko, osmicka se da zvladnout. Zalitaval jsem doma i Firefoxe, to uz se ale rozjizdi rychlejc to se musi opatrnejc
Časy uváděny v GMT + 1 hodina Přejít na stránku 1, 2, 3, 4Další
Strana 1 z 4
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.