Zaslal: st 03. červen, 2009 13:58 Předmět: laminování na pozitivní kopito
mám v plánu se pokusit udělat gondolu, jakou gramáž skla použít?
Doma mám 24g a 168g je to v nějaké kombinaci použitelný nebo jinou a případně jakou 60, 80 120?
Zaslal: st 03. červen, 2009 14:39 Předmět: Re: laminování na pozitivní kopito
crazy nemo napsal:
mám v plánu se pokusit udělat gondolu, jakou gramáž skla použít?
Doma mám 24g a 168g je to v nějaké kombinaci použitelný nebo jinou a případně jakou 60, 80 120?
Laminátová skořepina je tvarově stabilní , když je složena minimálně ze tří(3) vrstev !! Pro tvou házecí gondolku stačí tři vrstvy 60g/m2 + v exponovaných místech uhlíkové rovingy , nebo jednosměrka.
Protože budeš povrch brousit, můžeš dát pro jistotu 4vrstvy , když se někde probrousíš tak se nic nestane (nebo budeš muset být při broušení velice pozorný).
Aby povrch na pozitivním kopytě nějak vypadal , je dobré na poslední vrstvu přilaminovat několik pruhů tenké strhávačky(nylonové tkaninay) kterou po vytvrzení strhneš.
Gramáž cca 65g/m2 dá celkem slušný povrch, který není nutno moc brousit.
Strhávačka skořepinu stabilizuje , zamezí "vsáknutí " epoxidu do spodních vrstev a urovnáva "faldy"a připravuje povrch pro lepení bez broušení .
Pozn. nekolik pásů(ne vrstev) proto , že klasický nylon v kuse nevytvaruješ tak, jako sklo. Přítlak asi používat nebudeš (vakuum , balonek, prezervativ a pod.
Pokud bude kopyto vybroušený extruďák , nemusíš řešit vnitřek, pokud by to měl být obyč (kuličkový) polystyrén, polep jej hnědou plastikovou páskou a naseparuj = přijatelný vnitřek gondoly.
měl sem v plánu použít balonek nebo prezervativ, je nutný nebo ne?
Máte někdo vyřešenou kabinku při tomto postupu, jediné co jsem objevil byla nasouvací špice
Teď jsem dělal z 3-4 x80g a povrch potáhnu ještě jemější, aby to zahladilo strukturu. Je zbytečné, aby to vyrovnával stříkací tmel když nemá žádnou pevnost. To ale na éro r:3,4m. Na F3k jsem použil 1-2x50 s tím, že kopyto zůstává jako výplň a gondola není nijak nosná. Nosník serv s bateriema je uchycen na ocasní trubku a přes něj převlek udělaný pomocí prezervativu. Na jednom éru se mi podařilo nechtě i omylem vytvořit náznak rezervoáru
Nezkoušelis jste někdo lamnovat zo pomící těch skelných punčoch ? Bude se to hoditasi na štíhlé trupy ale zase při mojem pokusu o laminování na pozitivní kopyto jsem dojel na to že ten trup byl malý a rpostě se to odchlipovalo. _________________ Jabber: Fox@jabbim.pl
Nadpis vlákna je vlastně takový menší test inteligence: Je třeba vaši otázku/sdělení co nejvýstižněji shrnout do několika slov.
měl sem v plánu použít balonek nebo prezervativ, je nutný nebo ne?
Máte někdo vyřešenou kabinku při tomto postupu, jediné co jsem objevil byla nasouvací špice
Udělej si kompletní gondolu, polep ji v místě kabiny páskou , naseparuj a odlaminuj kabinku.
Následně v gondole udělej otvor , zevnitř ho olemuj (lišta , pásek skla ... ) současně tím uděláš i osazení pro vylaminovanou kabinku.
Do kabinky (někde uprosttřed ,vlepíš zespodu ocelový drát pr 1,5mm, který kabinku na obou stranách přesahuje cca 10-15mm.
Drát podvlékneš pod přední lem trupu , zasuneš kabinu dopředu , zastrčíš pod zadní lem druhý konec drátu , kabinku vrátíš doprostřed osazení , pustíš a drží.
PS. aby kabinka lépe přiléhala k bocím gondoly , stačí ji krátkodobě nahřát (ca 75-90st) tj. 5-6 krát pod ní proběhneš plamenem cigaretového zapalovače a mírně zmáčknout(předpružit) .
Po ochlazení si tento tvar podrží a bude pěkně "těsnit" i když byla vylaminováná o tloušťku materiálu větší.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.