Welcome to RC Mania!

Moduly
· Domů
· Ankety
· Archív článků
· Diskuze
· Můj účet
· Najít
· Odkazy
· Poslat příspěvek
· Soubory ke stažení
· Statistika
· Témata
· Video

Reklama

Nová vlákna

Manuál Lama V4
 P: Easycopter V4.5 COLIBRI PRO profipack + bonus Nano Copter
 Koupím historika
 Phoenix RC
 FloaterJer, Easystar (aspoň trup)
 DA-50 nebo DLE-55
 dmychadlo s tahem 20Kg !!!
 Vetrone Reichard - kvalita poťahu.
 Graupner MC 14
 MiniTitan 325 SE vůle na stabilizátoru

Fóra RC Mania

Návštěvnost

návštěv od 16.5.2003

NAVRCHOLU.cz dnes

English Menu
Home
Bilingual articles
Search this site
Discussion in English
Email us

Diskuze

rcmania.cz
RC model hobby web

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

laminování na pozitivní kopito

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra rcmania.cz -> F3K/HLG/DLG
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
crazy nemo
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrace: 4.10. 2007

PříspěvekZaslal: st 03. červen, 2009 13:58    Předmět: laminování na pozitivní kopito Citovat

mám v plánu se pokusit udělat gondolu, jakou gramáž skla použít?
Doma mám 24g a 168g je to v nějaké kombinaci použitelný nebo jinou a případně jakou 60, 80 120?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
veka1
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrace: 17.12. 2008

PříspěvekZaslal: st 03. červen, 2009 14:39    Předmět: Re: laminování na pozitivní kopito Citovat

crazy nemo napsal:
mám v plánu se pokusit udělat gondolu, jakou gramáž skla použít?
Doma mám 24g a 168g je to v nějaké kombinaci použitelný nebo jinou a případně jakou 60, 80 120?

Laminátová skořepina je tvarově stabilní , když je složena minimálně ze tří(3) vrstev !! Pro tvou házecí gondolku stačí tři vrstvy 60g/m2 + v exponovaných místech uhlíkové rovingy , nebo jednosměrka.
Protože budeš povrch brousit, můžeš dát pro jistotu 4vrstvy , když se někde probrousíš tak se nic nestane (nebo budeš muset být při broušení velice pozorný).

Aby povrch na pozitivním kopytě nějak vypadal , je dobré na poslední vrstvu přilaminovat několik pruhů tenké strhávačky(nylonové tkaninay) kterou po vytvrzení strhneš.
Gramáž cca 65g/m2 dá celkem slušný povrch, který není nutno moc brousit.
Strhávačka skořepinu stabilizuje , zamezí "vsáknutí " epoxidu do spodních vrstev a urovnáva "faldy"a připravuje povrch pro lepení bez broušení .
Pozn. nekolik pásů(ne vrstev) proto , že klasický nylon v kuse nevytvaruješ tak, jako sklo. Přítlak asi používat nebudeš (vakuum , balonek, prezervativ a pod.

Pokud bude kopyto vybroušený extruďák , nemusíš řešit vnitřek, pokud by to měl být obyč (kuličkový) polystyrén, polep jej hnědou plastikovou páskou a naseparuj = přijatelný vnitřek gondoly.

veka1
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
crazy nemo
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrace: 4.10. 2007

PříspěvekZaslal: st 03. červen, 2009 14:43    Předmět: Citovat

měl sem v plánu použít balonek nebo prezervativ, je nutný nebo ne?
Máte někdo vyřešenou kabinku při tomto postupu, jediné co jsem objevil byla nasouvací špice
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
ikar
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrace: 5.5. 2009

PříspěvekZaslal: st 03. červen, 2009 14:52    Předmět: Citovat

Teď jsem dělal z 3-4 x80g a povrch potáhnu ještě jemější, aby to zahladilo strukturu. Je zbytečné, aby to vyrovnával stříkací tmel když nemá žádnou pevnost. To ale na éro r:3,4m. Na F3k jsem použil 1-2x50 s tím, že kopyto zůstává jako výplň a gondola není nijak nosná. Nosník serv s bateriema je uchycen na ocasní trubku a přes něj převlek udělaný pomocí prezervativu. Na jednom éru se mi podařilo nechtě i omylem vytvořit náznak rezervoáru Smějící
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Fox
Mazák
Mazák

Registrace: 27.6. 2006

PříspěvekZaslal: st 03. červen, 2009 14:59    Předmět: Citovat

Nezkoušelis jste někdo lamnovat zo pomící těch skelných punčoch ? Bude se to hoditasi na štíhlé trupy ale zase při mojem pokusu o laminování na pozitivní kopyto jsem dojel na to že ten trup byl malý a rpostě se to odchlipovalo.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
veka1
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrace: 17.12. 2008

PříspěvekZaslal: st 03. červen, 2009 15:15    Předmět: Citovat

crazy nemo napsal:
měl sem v plánu použít balonek nebo prezervativ, je nutný nebo ne?
Máte někdo vyřešenou kabinku při tomto postupu, jediné co jsem objevil byla nasouvací špice

Udělej si kompletní gondolu, polep ji v místě kabiny páskou , naseparuj a odlaminuj kabinku.
Následně v gondole udělej otvor , zevnitř ho olemuj (lišta , pásek skla ... ) současně tím uděláš i osazení pro vylaminovanou kabinku.
Do kabinky (někde uprosttřed ,vlepíš zespodu ocelový drát pr 1,5mm, který kabinku na obou stranách přesahuje cca 10-15mm.
Drát podvlékneš pod přední lem trupu , zasuneš kabinu dopředu , zastrčíš pod zadní lem druhý konec drátu , kabinku vrátíš doprostřed osazení , pustíš a drží.

PS. aby kabinka lépe přiléhala k bocím gondoly , stačí ji krátkodobě nahřát (ca 75-90st) tj. 5-6 krát pod ní proběhneš plamenem cigaretového zapalovače a mírně zmáčknout(předpružit) .
Po ochlazení si tento tvar podrží a bude pěkně "těsnit" i když byla vylaminováná o tloušťku materiálu větší.

veka1
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra rcmania.cz -> F3K/HLG/DLG Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejít na: