| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
cassiopeus Mazák

Registrace: 11.3. 2009 Příspěvky: 567
|
Zaslal: so 30. květen, 2009 16:29 Předmět: Mazání ložisek střídavých motorů |
|
|
Ahoj,
poradil by mi někdo, čím mazat ložiska ve střídavých motorech? Otáčky cca do 10 - 11.000 1/min. (SET Cessna 480)?
Díky |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jano Mazák

Registrace: 24.4. 2008 Příspěvky: 1440 Bydliště: Lučenec
|
Zaslal: so 30. květen, 2009 16:33 Předmět: |
|
|
vazelina na báze lithiového mydla v názve niečo ako LHT LMT a.p. _________________ Mozog z 80% tvorí kvapalina , len škoda že u niektorých je to kvapalina Brzdová
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=309 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Snek Zkušený debatér

Registrace: 23.5. 2006 Příspěvky: 252 Bydliště: Havířov
|
Zaslal: so 30. květen, 2009 17:24 Předmět: Re: Mazání ložisek střídavých motorů |
|
|
| cassiopeus napsal: | Ahoj,
poradil by mi někdo, čím mazat ložiska ve střídavých motorech? Otáčky cca do 10 - 11.000 1/min. (SET Cessna 480)?
Díky |
Kolega mechanik mi radil pouzit zeleny motorovy olej syntetika pro dvoutaktni motory husqvarna. Krasne zateka do lozisek a maze. Urcite odlije kdokoliv kdo ma doma "domaci zahradni techniku" na spalovak. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zdekar Mazák

Registrace: 21.4. 2008 Příspěvky: 1030 Bydliště: Týniště nad Orlicí
|
Zaslal: so 30. květen, 2009 18:06 Předmět: |
|
|
A co takhle olej na šicí stroje... šlo by to použít  _________________ Aerobird 3 RTF,
Optic 6, Assan, Eagle Sport
Parabolic od Robbe |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Jiří Kolář-BAN2 Zkušený debatér

Registrace: 29.1. 2009 Příspěvky: 403
|
Zaslal: so 30. květen, 2009 18:57 Předmět: |
|
|
| A proč to vlastně mazat? Důvod. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
rampa_mckvak Mazák

Registrace: 6.11. 2008 Příspěvky: 1344 Bydliště: Lounsko
|
Zaslal: so 30. květen, 2009 19:32 Předmět: |
|
|
| gituna napsal: | | A proč to vlastně mazat? Důvod. |
Taky mě to napadlo, ale nechtěl jsem se ptát abych tu nebyl za hlupáka.
Co by se s tím motorem muselo stát aby se musel mazat? _________________ Co neubrzdíš neukecáš. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
JMalik Mazák

Registrace: 13.11. 2008 Příspěvky: 6342
|
Zaslal: so 30. květen, 2009 19:45 Předmět: |
|
|
| ložiska jsou naplněný z výroby. Tu správnou kašičku, která tam patří, tam nedostaneš, protože ložisko má krytky. Pokud dáš JAKÝKOLIV olej, naředíš a vyplavíš to co tam je. Ložiska této velikosti se nedomazávají, ale mění. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: so 30. květen, 2009 20:22 Předmět: |
|
|
Ložiska této kategorie se nemění vůbec. Vyhazuje se motor. To už vůbec nemluvím o tom, jestli u některých motorů vůbec ložiska jsou. Pokud jde" narovnat " hřídel motoru přímo v modelu(po pádu), tak silně pochybuji , že tam ložiska jsou.  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
JMalik Mazák

Registrace: 13.11. 2008 Příspěvky: 6342
|
Zaslal: so 30. květen, 2009 20:56 Předmět: |
|
|
| Myslel jsem to všeobecně pro ty ložiska. Ve vrtulníku je vyměníš, v setovém motoru cena dvou "opravdových" ložisek převýší cenu motoru. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nakadah Mazák

Registrace: 20.8. 2007 Příspěvky: 5009 Bydliště: Metylovice - Frýdlant nad Ostravicí
|
Zaslal: so 30. květen, 2009 21:08 Předmět: |
|
|
Navic kapat tam olej, to neni dobry napad. Vazelinu vyplavi a mozna sebou jeste vezme prach. Pak se z toho udela brusna pasta a sbohem lozisko. To zakrytovani pri pokusu o sundani vetsinou vezme za sve.
Nechal bych to jak to je, dokud motor zije.
Jak se rika u nas na Ostravsku "Stare guvno nesmerdzi, kym se do nej nerype." Nak _________________ http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=142
http://nakadah.ic.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
cassiopeus Mazák

Registrace: 11.3. 2009 Příspěvky: 567
|
Zaslal: so 30. květen, 2009 21:12 Předmět: |
|
|
Díky, jak tak čtu, asi fakt nechám přemýšlení o mazání koňovi a nebudu to řešit.
To Nakadah: Nejsi přímo z Ostravy či okolí? Kam chodíš lítat? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Nakadah Mazák

Registrace: 20.8. 2007 Příspěvky: 5009 Bydliště: Metylovice - Frýdlant nad Ostravicí
|
Zaslal: so 30. květen, 2009 21:19 Předmět: |
|
|
Sem z Ostravy ale ted uz nejaky cas pobyvam v okoli Frydlantu n.O., takze chodim litat tady na jedno misto. Jinak kdyz sem v Ov tak chodim litat do Vyskovic ke Kolibe a pak taky litaji modelari dole u Odry (pod Proskovicemi).
Aktualne ke Kolibe chodi litat kolega 4401 Ja uz tam nejakou dobu nebyl. Nak _________________ http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=142
http://nakadah.ic.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: so 30. květen, 2009 22:01 Předmět: |
|
|
| JMalik napsal: | | Myslel jsem to všeobecně pro ty ložiska. Ve vrtulníku je vyměníš, v setovém motoru cena dvou "opravdových" ložisek převýší cenu motoru. |
Já to také myslel všeobecně. Na letadla. Vrtulníkům vůbec nerozumím. Ale asi to platí všeobecně. Do určité cenové relace. Sety nemá cenu vůbec řešit. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Snek Zkušený debatér

Registrace: 23.5. 2006 Příspěvky: 252 Bydliště: Havířov
|
Zaslal: ne 31. květen, 2009 10:08 Předmět: |
|
|
| Nakadah napsal: | Navic kapat tam olej, to neni dobry napad. Vazelinu vyplavi a mozna sebou jeste vezme prach. Pak se z toho udela brusna pasta a sbohem lozisko. To zakrytovani pri pokusu o sundani vetsinou vezme za sve.
Nechal bych to jak to je, dokud motor zije.
Jak se rika u nas na Ostravsku "Stare guvno nesmerdzi, kym se do nej nerype." Nak |
Mam na Turingy "zlatem" motoru nalitano pres 23 hodin motoroveho casu.
Motor casem potreboval namazat, piskani lozisek mi celkem vadilo. Na zacatku pouzivani "nepiskal". Jinak loziska po i po tech 23 hodinach slapou jak maji.
Zakrytovani jsem nesundaval, pouze ocistil kapl olej a nechal pres noc zatect. Lozisko je suche a z motoru olej nekape  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
zdekar Mazák

Registrace: 21.4. 2008 Příspěvky: 1030 Bydliště: Týniště nad Orlicí
|
Zaslal: ne 31. květen, 2009 11:03 Předmět: |
|
|
| rampa_mckvak napsal: | | gituna napsal: | | A proč to vlastně mazat? Důvod. |
Taky mě to napadlo, ale nechtěl jsem se ptát abych tu nebyl za hlupáka.
Co by se s tím motorem muselo stát aby se musel mazat? |
Nikdy jsem to nemazal a ani mě to dřív nenapadlo. Ale modelařím asi jen rok, takže jsou ještě oblasti, o nichž moc nevím a tak jsem taky nechtěl být za hlupáka... Takže mazat taky nebudu, možná až v době, kdy by se ten motor měl vyhazovat, pak je to jedno jestli ho vyhodím a nebo zkusím namazat a pak třeba vyhodím  _________________ Aerobird 3 RTF,
Optic 6, Assan, Eagle Sport
Parabolic od Robbe |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|