| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
blacksmith Zkušený debatér

Registrace: 3.11. 2007 Příspěvky: 364 Bydliště: Praha
|
Zaslal: po 18. květen, 2009 9:42 Předmět: Barvení vliesu |
|
|
Ahoj,
zajímalo by mě, jestli se dá vlies něčím probarvit jako stejně jako papír. Podle mích informací by to měla být netkaná polyesterová textilie, tak mě napdalo použít barvy DUHA na umělá vlákna (dělají se dva typy na bavlnu a umělotinu). Nemá s tím někdo zkušenosti?
Dík _________________ FX 18 V1, 40MHz 91. kanál
Variace na Buttercup CD
Běs - čekatel na zálet
Další švestičky z mé zahrádky:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=129
Čas je vynález přírody jak zabránit tomu, aby se všechno událo naráz. ( W. Allen ) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kofejn Zkušený debatér

Registrace: 19.12. 2006 Příspěvky: 418 Bydliště: Kutnohorsko
|
Zaslal: po 18. květen, 2009 10:00 Předmět: |
|
|
Barvil jsem na mokro pomocí Balakrylu s tónovačkama. Výsledek je tady http://jh.comp.cz/spad/spad.html . Po pravdě s fixírkovou pistolkou je barvení jednodušší. Ještě prodává Hořejší tinktůry do napínacího laku. Pokusně jsem lakoval napínákem s lihovovou Agamou a šlo to taky. Jen se musela směs pořád míchat, protože pigmenty sedaly na dno. Ale stříkání je jistota (vlies už musí mít uzavřeny póry lakem). _________________ Malé elektolety, zatím do 1kg
Update: elektrolety do 1.5kg |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
vexl Nováček serveru

Registrace: 12.9. 2007 Příspěvky: 12
|
Zaslal: po 18. květen, 2009 10:53 Předmět: Barvení Vliesu |
|
|
Kdysi dávno jsem zakoupil 2 lahve červeného inkoustu po 5 Kč a barvím nasříhané pruhy na jedné straně připíchnuté ke kousku balzové lišty dříve mikelanty (cca 15 křídel) nyní vliesu (4 křídla) protažením inkoustem ve fotomisce s nějakou kulatinkou na dně. Po protažení to zavěsím za kolík na provázek a nechám uschnout. Milelanta byla krásně rudá , vlies už tak dobře nechytá ale je to pořád ještě ke koukání a hlavně s minimálním přírůstkem hmotnosti.
Vexl |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
loki Nováček serveru

Registrace: 3.5. 2003 Příspěvky: 36
|
Zaslal: po 18. květen, 2009 12:34 Předmět: |
|
|
Na elektrovetrona som pouzil zlty prasok z pouzitej naplne do far. laserovej tlaciarne, ktory som primiesal do napinacieho laku. Krasne sa s lakom spojil, pri natierani nevznikali ziadne pasy, alebo skvrny. Skusal som aj cervenu (magenta), no vysledok bol skaredy - hlavne v styku Vliesu s rebrom. Zlta posobi jednoliato a je cista, bez skvrn.
Tiez by ma zaujimali ine varianty farbenia Vliesu. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: po 18. květen, 2009 20:43 Předmět: |
|
|
Nevíte, kde se dá vlies, nejlíp v metráži, koupit v Praze? Tu barvu na polyester mám, tak když vlies seženu, ten postup vyzkouším. Dal bych přednost potahování předem probarveným potahem. _________________ FX 18 V1, 40MHz 91. kanál
Variace na Buttercup CD
Běs - čekatel na zálet
Čas je vynález přírody jak zabránit tomu, aby se všechno událo naráz. ( W. Allen ) |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
JENDA01 Mazák

Registrace: 7.6. 2008 Příspěvky: 1919
|
Zaslal: po 18. květen, 2009 21:03 Předmět: Re: Barvení vliesu |
|
|
| blacksmith napsal: | Ahoj,
zajímalo by mě, jestli se dá vlies něčím probarvit jako stejně jako papír. Podle mích informací by to měla být netkaná polyesterová textilie, tak mě napdalo použít barvy DUHA na umělá vlákna (dělají se dva typy na bavlnu a umělotinu). Nemá s tím někdo zkušenosti?
Dík |
Ahoj,
mám odskoušeno. Nefunguje to. Barvy smáčené vodou na vilesu nedržeji.
Zpočátku mě to nadchlo jelikož se obarvil jako běžný potahový papír(modelspan ,japan). Ale při dalším zpracování (lakování nitrolakem) šla barva dolu. A navíc jsem si zaneřádil kostru letadla.Tam to drželo
až moc .
Jenda |
|
| Návrat nahoru |
|
 |

|
Zaslal: út 19. květen, 2009 20:55 Předmět: |
|
|
Ahoj,
jsi si jist, že jsi nepoužil Duhy na bavlnu? Dělají se i jiné na polyester. _________________ FX 18 V1, 40MHz 91. kanál
Variace na Buttercup CD
Běs - čekatel na zálet
|
| Návrat nahoru |
|
 |
JENDA01 Mazák

Registrace: 7.6. 2008 Příspěvky: 1919
|
Zaslal: st 20. květen, 2009 8:29 Předmět: |
|
|
Ahoj,
vyzkoušel jsem obojí. Viles je -voděodolný- tudíž jeho nasákavost ve vláknech je minimální. Ale zkus si udělat vzorek. Třeba najdeš nějakej způsob jak nato. Mě se to nepovedlo.
Jenda |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Fox Mazák

Registrace: 27.6. 2006 Příspěvky: 969 Bydliště: Vsetín
|
Zaslal: po 06. červenec, 2009 15:52 Předmět: |
|
|
Zkoušeli jste někdo tu tinkturu ? kolik se tam toho musí dát? hořejší prodává 15ml za 48,-
Potom jsem objevil žlutý tonerový prach 45g za 213,-
U toho toneru je spotřeba jaká ? _________________ Jabber: Fox@jabbim.pl
Nadpis vlákna je vlastně takový menší test inteligence: Je třeba vaši otázku/sdělení co nejvýstižněji shrnout do několika slov. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Fox Mazák

Registrace: 27.6. 2006 Příspěvky: 969 Bydliště: Vsetín
|
Zaslal: čt 09. červenec, 2009 14:44 Předmět: |
|
|
Nekcejte že jste tu tinkturu nikdo nezkoušeli.  _________________ Jabber: Fox@jabbim.pl
Nadpis vlákna je vlastně takový menší test inteligence: Je třeba vaši otázku/sdělení co nejvýstižněji shrnout do několika slov. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
rodzr Nováček serveru

Registrace: 12.3. 2009 Příspěvky: 10
|
Zaslal: čt 09. červenec, 2009 15:16 Předmět: |
|
|
| Používám tonovací tinkturu od Hořejšího ke sjednocení odstínu balzového potahu pod potah folií. Přidávám ji do zaponového laku. Barví fest, k tomuto účelu skvělá. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
arda1 Mazák

Registrace: 31.7. 2005 Příspěvky: 10293
|
Zaslal: čt 09. červenec, 2009 15:22 Předmět: |
|
|
Jinak ty barvy na syntetiku se jmenují Iberia -třeba polyamid se s nimi barví super ale jak bude držet na polyesteru nevím(co jsem slyšel jde mizerně barvit i v továrnách)  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Azy Mazák

Registrace: 29.3. 2007 Příspěvky: 559 Bydliště: Sokolov
|
Zaslal: pá 10. červenec, 2009 11:52 Předmět: |
|
|
vlies je zajíma vej materiál jen by mě zajímalo kde se to dá koupit pořád hledám a nic asi hledam blbě _________________ www.lmk-sokolov.ic.cz |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
jyrry Mazák

Registrace: 28.2. 2005 Příspěvky: 578 Bydliště: Rakovník
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Azy Mazák