Welcome to RC Mania!

Moduly
· Domů
· Ankety
· Archív článků
· Diskuze
· Můj účet
· Najít
· Odkazy
· Poslat příspěvek
· Soubory ke stažení
· Statistika
· Témata
· Video

Reklama Modelfun

Nová vlákna

Spad 13
 Primace+krystaly+anteny na 40MHz
 Pořádná stolní lampa...
 Jak vyosit vrtuli?
 Samokridlo do Aerofly Pro Deluxe
 Samokridlo do Aerofly Pro Deluxe
 Zpevneni povrchu EPS EPO
 Jak se chova vybita FX30?
 Plánky od Ediho Stahlie
 T8FG a LiPol

Fóra RC Mania

Návštěvnost

návštěv od 16.5.2003

NAVRCHOLU.cz dnes

TOPlist
TOPlist

English Menu
Home
Bilingual articles
Search this site
Discussion in English
Email us

Diskuze

rcmania.cz
RC model hobby web

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

6x regulátor a zapojení přijímače

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra rcmania.cz -> Elektronika
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
volente
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrace: 1.1. 2009

PříspěvekZaslal: ne 26. duben, 2009 13:38    Předmět: 6x regulátor a zapojení přijímače Citovat

Vícemotorové letadlo ( 6 ), motory střídavé. Uživý přijímač signálem 6 regulátorů na jednom kanále? Teorie? Skušenosti?
Díky za příspěvky Šokovaný
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Voodoo-cz
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrace: 25.8. 2007

PříspěvekZaslal: ne 26. duben, 2009 15:12    Předmět: Citovat

Teorie: se signalem by problem byt nemel, proste signalovej kablik "rozsestit".

Muzu se zeptat, co to bude za stroj, se sesti motory - nejakej velkej transportni?
volente
Zkušený debatér
Zkušený debatér

PříspěvekZaslal: ne 26. duben, 2009 15:33    Předmět: Citovat

B 36 viz
http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=18626
Původně jsem uvažoval 6x 400ku a 2 regly ale asi to v dnešní době nemá cenu. Zatím jsem ve stadiu teorie a volby materiálů. Depron, EPP, EPS, a jejich kombinace s uhlíkem a balzou.
pixma
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrace: 18.3. 2009

PříspěvekZaslal: ne 26. duben, 2009 20:41    Předmět: Citovat

Dovolím si přidat jednu poznámečku. Pokud budeš používat na pájení přijímače z BEC regulátoru tak jen z jednoho. U ostatních odpojit plus co vede k přijímači.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Abu
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrace: 22.3. 2005

PříspěvekZaslal: ne 26. duben, 2009 21:37    Předmět: Citovat

Tato poznamecka bohuzel neni pravdiva (overeno teorii, dotazem u vyrobce i praxi Mrkající ).
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
pixma
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrace: 18.3. 2009

PříspěvekZaslal: ne 26. duben, 2009 21:59    Předmět: Citovat

hups Na rozpacích , to se omlouvam. nekde sem to cetl, neoveroval.
A plati to pro vsechny regli?
Lada B
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrace: 27.12. 2006

PříspěvekZaslal: po 27. duben, 2009 9:53    Předmět: Citovat

Abu napsal:
Tato poznamecka bohuzel neni pravdiva (overeno teorii, dotazem u vyrobce i praxi Mrkající ).

Ahoj, jak se dá ověřit, že moje regly PowerHD 40A s 3A BEC, můžu spojit dohromady. V návodu nic o tom není. Už jsem to rozdělil, ale hodilo by se to. Jeden napájí Kř,V,S a druhý Kl a podvozek.Dík
Čmelák
Learjet 45
Airbus 320 ve stavbě
Kovboj
Mazák
Mazák

Registrace: 19.7. 2004

PříspěvekZaslal: po 27. duben, 2009 9:58    Předmět: Citovat

Abu napsal:

No já bych to napsal spíš takhle - tím že to odpojíš nic nepokazíš, ale některé regulátory paralelní zapojení snesou a odpojovat se nemusí. Ale je otázka jestli i u nich výrobce počítal s tím co se stane když jich bude najednou zapojených šest...
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Abu
Moderátor serveru
Moderátor serveru

PříspěvekZaslal: po 27. duben, 2009 10:12    Předmět: Citovat

K tomu paralelnimu spojovani linearnich BECu -
Musi se zajistit, ze se zaponou vzdy vsechny reglu najednou = zadne vypinace, spolecna napajeci baterka.
Obecne pro uplne vsechny regly to doporucit nemuzu, vzdy zalezi na konkretnim zapojeni BECu. Pokud nepomuze dotaz u vyrobce, tak je potreba zjistit co tam je za integrovany obvod(y) a z toho usoudit jestli snesou paralelni spojeni. Tohle se tady na foru uz probiralo minimalne 3x !!

Kovboj - 6 reglu je dost, to jsem zatim nezkousel, provozuju max 3 a je to bezproblemu. Ale teoreticky by 6 linear BECu paralelne vadit nicemu nemelo (ono jich bude ve skutecnosti asi 12, protoze vetsina reglu ma prave na BEC 2ks integrovanych stabilizatoru paralelne). Pokud to bude spojen pres dratky jiste nenulove delky, tak uz minimalni ubytek napeti na tech dratech zajisti, ze se ty paralelne spojene BECy mezi sebou nikterak "nepohadaji". Vyhoda tohoto zapojeni je samozrejme vyssi zatizitelnost BECu = mozno pouzit vic serv.

Druha otazka je, jak se signalem. Nevim jak je resen vystup z prijimace (jak "silny" tam je budic) a jaky odpor ma vstup na regl. Pravdepodobne to bude vsechno OK, ale chtelo by to vyzkouset.
volente
Zkušený debatér
Zkušený debatér

PříspěvekZaslal: st 29. duben, 2009 0:31    Předmět: Citovat

Tak to jsem věděl ze nemám nechat u všech reglů zapojené napájení BEC (mám 2oumotorovou B2 kde jsem to skusil a hádalo se to) ale mě zajímalo jestli ten jeden výstup s přijímače je schopen ovládat 6 reglů a nebudu muset použít třeba něco na spůsob servozesilovače. Jde mi o signál - napájení vyřeším. Na experiment je to trošku nákladnější záležitost (6x motor + 6x regulátor). Jde o signálovou cestu s přijímače, případně zda použít 2 přijímače nebo nějaký zesilovač.
Díky za věcné od majitelů a stavitelů třeba 4motoráků
Abu
Moderátor serveru
Moderátor serveru

PříspěvekZaslal: st 29. duben, 2009 9:48    Předmět: Citovat

Vyzkouset by to nemelo byt nijak nakladne, slozite ani nebezpecne. Tech 6 reglu a motoru budes muset stejne koupit. Pak si vyrobis "rozdvojku 1 do 6ti servokonektoru", pichnes do Rx, zapojis regly a motory a uvidis jestli to bude chodit. Samozrejmem idealni by bylo mrknout osciloskopem na prubehy na ridicim dratu z prijimace.
No a kdyby to nahodou neutahlo, tak me nepada jednoduche reseni - zapojit to 3 + 3 regly do dvou vystupu na Rx a ovadat pres 2 kanaly nejakym mixem v Tx. A 3 regly na jednom drate uz mam spolehlive overeny Mrkající
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra rcmania.cz -> Elektronika Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

Přejít na: