Welcome to RC Mania!

Moduly
· Domů
· Ankety
· Archív článků
· Diskuze
· Můj účet
· Najít
· Odkazy
· Poslat příspěvek
· Soubory ke stažení
· Statistika
· Témata
· Video

Reklama Modelfun

Nová vlákna

Bude nekdo objednávat z HC ?
 Plánek na model PRESTO- 132S edice
 Skycat zdarma
 SBACH342 - jaký motor?
 Hlavní rozdíly mezi RC-V2 a F3F
 RCEK/RCEJ Elan Reichard
 kdo nedrží rovnováhu tak ven!
 P. nový tréninkový kříž
 Náhradní díly Blade SR s velkou slevou
 Kde zapojit napájení příjímače?

Fóra RC Mania

Návštěvnost

návštěv od 16.5.2003

NAVRCHOLU.cz dnes

TOPlist
TOPlist

English Menu
Home
Bilingual articles
Search this site
Discussion in English
Email us

Diskuze

rcmania.cz
RC model hobby web

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Čím zpevnit povrch tmelu Onetim?
Přejít na stránku 1, 2  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra rcmania.cz -> Dílna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
RiMr
Mazák
Mazák

Registrace: 16.6. 2008

PříspěvekZaslal: út 20. leden, 2009 17:03    Předmět: Čím zpevnit povrch tmelu Onetim? Citovat

Zdravím!
Tak jsem "objevil" Onetime, akorát se mi zdá, že se na vybroušený povrch jenom škaredě podívám a už jsou na něm krátery... Zdá se mi ten povrch choulostivý v míře větší než malé... Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný
Zpevňujete ten povrch něčím? Nebo to zpevní barva (Balakryl)? DO potahování se mi moc nechce - váha...
Dík!
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
Abu
Moderátor serveru
Moderátor serveru

Registrace: 22.3. 2005

PříspěvekZaslal: út 20. leden, 2009 17:24    Předmět: Citovat

Balakryl tomu dost pomuze. Ale nepocitej ze z toho bude neco jako lestenej mramor Mrkající A na vaze to taky trochu nabere.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
RiMr
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: út 20. leden, 2009 17:46    Předmět: Citovat

Dík!
Jestli to nabere 50-100g na křídle 120cm, tak to přežiju Usmívající
Mě se do toho potahování nechce hlavně proto, že su shnilý, že do mě lezou prsty... Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný
blesk
Mazák
Mazák

Registrace: 22.11. 2005

PříspěvekZaslal: út 20. leden, 2009 18:24    Předmět: Citovat

no... a co tenká epoxidová vrstva?
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrace: 19.12. 2006

PříspěvekZaslal: út 20. leden, 2009 19:50    Předmět: Citovat

Pokud tmel nepoužíváš na tmelení výřezů z EPP, tak použij na přetření parketový lak Polyurex. Lze pak přes něj normálně stříkat barvu. Používám tento způsob na bandáže vzpěr.
http://jh.comp.cz/g3/20.jpg
http://jh.comp.cz/g3/44.jpg
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Abu
Moderátor serveru
Moderátor serveru

PříspěvekZaslal: út 20. leden, 2009 21:00    Předmět: Citovat

No ale nadruhou stranu, pokud to je neco 1.2m a nesetris kazdy gram, tak doporucuju potahnout to tenkym papirem. Dodnes lituju ze jsem to u nekterych svych vetsich (1 - 1.2m) depronaku neudelal. Povrch je pak daleko pevnejsi. Bez papiru je to po par mesicich provozu sama oderka a odrenina Smutný
RiMr
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: út 20. leden, 2009 21:19    Předmět: Citovat

kofejn napsal:
Pokud tmel nepoužíváš na tmelení výřezů z EPP, tak použij na přetření parketový lak Polyurex. Lze pak přes něj normálně stříkat barvu. Používám tento způsob na bandáže vzpěr.
http://jh.comp.cz/g3/20.jpg
http://jh.comp.cz/g3/44.jpg

Právě že to je EPS... No, možná to nakonec potáhnu, ale když už budu potahovat, tak bych to chtěl zkusit potáhnout monofilem, jestli se to ještě prodává... Od toho tkaninového povrchu si slibuju turbulentní obtékání... I když bude Hurricane s "plátěným" křídlem vypadat všelijak, souhlasím s Abu, že to fakt jinak prd vydrží... Už jsem pár těhle poletuch měl a jedno přistání do tvrdé trávy, ani to nemuselo být strniště a děs... A když už se s tím tak se*u (dvojité odštěpné vztlaky, skrytá mechanizace, podvozek - spousta věcí kterí jsem nikdy nedělal), tak ať to chvilku vydrží... Zas tak těžké to nebude. A když, tak se holt přidá pár voltů Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný
kofejn
Zkušený debatér
Zkušený debatér

PříspěvekZaslal: út 20. leden, 2009 21:41    Předmět: Citovat

Na EPS je monofil asi blbost, radši bych použil kloboukáč. Pokud se chceš matlat s tkaninou, tak na tuhý potah jde použít relativně jednoduše tenké hedvábí, ale stejně nebude povrch tak tuhý, jako po potahu papírem.
Abu
Moderátor serveru
Moderátor serveru

PříspěvekZaslal: út 20. leden, 2009 21:56    Předmět: Citovat

Hlasuji pro kloboukac, nalakovat treba tim polyurexem, prebrousit a vzhuru na nemcoury !
powder
Mazák
Mazák

Registrace: 15.11. 2005

PříspěvekZaslal: út 20. leden, 2009 22:18    Předmět: Citovat

Můžu se zeptat čím ten potah (papír, modelspan nebo kýho čerta) na to EPS lepíte?
kofejn
Zkušený debatér
Zkušený debatér

PříspěvekZaslal: út 20. leden, 2009 22:24    Předmět: Citovat

Lihem naředěným LA tmelem a nebo tím Polyurexem Mrkající . Ale už je to dávno. Polyurexem jsem lepil i podšívkovinu k eps a pořád drží.
RiMr
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: út 20. leden, 2009 22:43    Předmět: Citovat

Abu napsal:
Hlasuji pro kloboukac, nalakovat treba tim polyurexem, prebrousit a vzhuru na nemcoury !

Šak Ta-152 je rozdělaný ve Sketch3D, ale musí počkat, je toho moc Velmi šťastný

http://picasaweb.google.cz/RiMr71/TA152VeVStavbRespVeFZiModelovNATvorbyPodkladProNCFrZuSketch3D?feat=directlink

Takže říkáte že monofil né? Když já s tím kloboučákem tak nerad pracuju (čti - umím to blbě a zuřivě u toho hýkám) Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný
Mě nejde o pevnost křídla, vevnitř mám uhlíkovou trubku:
http://picasaweb.google.cz/lh/photo/qCdPEd8Lh39llbruudXW9A?feat=directlink
Jde mi o odolnost povrchu proti poškrábání. A co ten, "modelšpán"? S tím mi to docela jde... Myslíte že kdyby se přelakoval, třeba tím polyurexem, že by to stačilo? Je to celý jaksi bobtnající projekt... Chtěl jsem si "říznout" rychle něco, protože jsem neměl s čím lítat. Ale protože bylo hnusně, tak jsem říkal, no, když mám čas, tak tam udělám i vztlaky. No, když dělám ty vztlaky, tak je udělám dělené, jako měla předloha. No když je dělám dělené a ten profil je tak pěkně tlusťoučký, tak bych mohl konečně zkusit skryté náhony. No když je dělám takhle, tak bych je mohl zkusit udělat odštěpné... No když se s tím tak se*u, tak už bych tam mohl mít i zat. podvozek Velmi šťastný Takže patlála patlála, purex to jistí, druhou půlku křídla už dělám zase trochu jinak (dokonce i nepatrně pečlivěji a čistěji Usmívající)
Prostě spousta radosti za pár kaček, a vo to gou, že jo Velmi šťastný Velmi šťastný Velmi šťastný
kofejn
Zkušený debatér
Zkušený debatér

PříspěvekZaslal: út 20. leden, 2009 22:55    Předmět: Citovat

Klidně ten modelspan vyzkoušej, když tak dáš ještě jednu vrstvu Cool .
A tvůj způsob tvorby éra je mi nějaký povědomý Smějící Mrkající .
ZS
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrace: 15.4. 2008

PříspěvekZaslal: st 21. leden, 2009 8:35    Předmět: Citovat

Používám taky pečící papír Maximo, dá se koupit v Kauflandu. Jako jeden(jediný) z pečících papírů se dá lepit disperz. lepidlem. Po nátěru balakrylem je povrch odolný jak beton, teda skoro.[/list]
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
RiMr
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: út 10. únor, 2009 11:02    Předmět: Citovat

Tak jsem zkoušel ten Polyurex, není to špatný. Největší problém jsem měl jestli koupit mat, lesk, nebo pololesk. Uf to právo na výběr... Usmívající Usmívající Usmívající
Ale poslóchéte, chcu se vás zeptat...
Polyurex je fajn, ale jak jste mi říkali, bez papíru to není žádná sláva (mechanická odolnost). Papír jsem zkoušel, v pohodě, až na to potahování zakřivených ploch. Ale vážil jsem ten hnědý papír (na kytky...) a skutečně vyšlo cca 25g/m2, jak píše pan Kolman. A napadlo mě tedy, že bych to celé udělal tak, jak jsem to hned na začátku zavrhnul. Mám totiž skl. tkaninu 21,5g/m2, takové jemňoučké cosi je to a tak si říkám, že když to nalaminuju touto tkaninou, řídkou pryskyřicí s použitím strhávací a odsávací tkaniny (ve vak. pytli), tak by to mohlo ve výsledku být možná i lehčí než Polyurex/papír a rozhodně pevnější...
Co myslíte?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra rcmania.cz -> Dílna Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku 1, 2  Další
Strana 1 z 2

Přejít na: