| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
RiMr Mazák

Registrace: 16.6. 2008 Příspěvky: 1865 Bydliště: Praha 9 Vinoř
|
Zaslal: út 20. leden, 2009 17:03 Předmět: Čím zpevnit povrch tmelu Onetim? |
|
|
Zdravím!
Tak jsem "objevil" Onetime, akorát se mi zdá, že se na vybroušený povrch jenom škaredě podívám a už jsou na něm krátery... Zdá se mi ten povrch choulostivý v míře větší než malé...
Zpevňujete ten povrch něčím? Nebo to zpevní barva (Balakryl)? DO potahování se mi moc nechce - váha...
Dík! |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Abu Moderátor serveru

Registrace: 22.3. 2005 Příspěvky: 8834 Bydliště: Praha 6 Dědina, Letiště: Sobínka, Trněný Újezd
|
Zaslal: út 20. leden, 2009 17:24 Předmět: |
|
|
Balakryl tomu dost pomuze. Ale nepocitej ze z toho bude neco jako lestenej mramor A na vaze to taky trochu nabere. _________________ Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Moje modely - http://poletuchy.ic.cz/hangar/ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
RiMr Mazák

|
Zaslal: út 20. leden, 2009 17:46 Předmět: |
|
|
Dík!
Jestli to nabere 50-100g na křídle 120cm, tak to přežiju
Mě se do toho potahování nechce hlavně proto, že su shnilý, že do mě lezou prsty...  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
blesk Mazák

Registrace: 22.11. 2005 Příspěvky: 3146 Bydliště: Vsetín
|
Zaslal: út 20. leden, 2009 18:24 Předmět: |
|
|
no... a co tenká epoxidová vrstva? _________________
 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kofejn Zkušený debatér

Registrace: 19.12. 2006 Příspěvky: 495 Bydliště: Kutnohorsko
|
Zaslal: út 20. leden, 2009 19:50 Předmět: |
|
|
Pokud tmel nepoužíváš na tmelení výřezů z EPP, tak použij na přetření parketový lak Polyurex. Lze pak přes něj normálně stříkat barvu. Používám tento způsob na bandáže vzpěr.
http://jh.comp.cz/g3/20.jpg
http://jh.comp.cz/g3/44.jpg _________________ Malé elektolety, zatím do 1kg
Update: elektrolety do 1.5kg |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Abu Moderátor serveru

Registrace: 22.3. 2005 Příspěvky: 8834 Bydliště: Praha 6 Dědina, Letiště: Sobínka, Trněný Újezd
|
Zaslal: út 20. leden, 2009 21:00 Předmět: |
|
|
No ale nadruhou stranu, pokud to je neco 1.2m a nesetris kazdy gram, tak doporucuju potahnout to tenkym papirem. Dodnes lituju ze jsem to u nekterych svych vetsich (1 - 1.2m) depronaku neudelal. Povrch je pak daleko pevnejsi. Bez papiru je to po par mesicich provozu sama oderka a odrenina  _________________ Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
|
| Návrat nahoru |
|
 |
RiMr Mazák

|
Zaslal: út 20. leden, 2009 21:19 Předmět: |
|
|
Právě že to je EPS... No, možná to nakonec potáhnu, ale když už budu potahovat, tak bych to chtěl zkusit potáhnout monofilem, jestli se to ještě prodává... Od toho tkaninového povrchu si slibuju turbulentní obtékání... I když bude Hurricane s "plátěným" křídlem vypadat všelijak, souhlasím s Abu, že to fakt jinak prd vydrží... Už jsem pár těhle poletuch měl a jedno přistání do tvrdé trávy, ani to nemuselo být strniště a děs... A když už se s tím tak se*u (dvojité odštěpné vztlaky, skrytá mechanizace, podvozek - spousta věcí kterí jsem nikdy nedělal), tak ať to chvilku vydrží... Zas tak těžké to nebude. A když, tak se holt přidá pár voltů  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kofejn Zkušený debatér

|
Zaslal: út 20. leden, 2009 21:41 Předmět: |
|
|
Na EPS je monofil asi blbost, radši bych použil kloboukáč. Pokud se chceš matlat s tkaninou, tak na tuhý potah jde použít relativně jednoduše tenké hedvábí, ale stejně nebude povrch tak tuhý, jako po potahu papírem. _________________ Malé elektolety, zatím do 1kg
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Abu Moderátor serveru

|
Zaslal: út 20. leden, 2009 21:56 Předmět: |
|
|
Hlasuji pro kloboukac, nalakovat treba tim polyurexem, prebrousit a vzhuru na nemcoury ! _________________ Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
|
| Návrat nahoru |
|
 |
powder Mazák

Registrace: 15.11. 2005 Příspěvky: 1136 Bydliště: Liberec
|
Zaslal: út 20. leden, 2009 22:18 Předmět: |
|
|
| Můžu se zeptat čím ten potah (papír, modelspan nebo kýho čerta) na to EPS lepíte? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kofejn Zkušený debatér

|
Zaslal: út 20. leden, 2009 22:24 Předmět: |
|
|
Lihem naředěným LA tmelem a nebo tím Polyurexem . Ale už je to dávno. Polyurexem jsem lepil i podšívkovinu k eps a pořád drží. _________________ Malé elektolety, zatím do 1kg
|
| Návrat nahoru |
|
 |
RiMr Mazák

|
Zaslal: út 20. leden, 2009 22:43 Předmět: |
|
|
| Abu napsal: | | Hlasuji pro kloboukac, nalakovat treba tim polyurexem, prebrousit a vzhuru na nemcoury ! |
Šak Ta-152 je rozdělaný ve Sketch3D, ale musí počkat, je toho moc
http://picasaweb.google.cz/RiMr71/TA152VeVStavbRespVeFZiModelovNATvorbyPodkladProNCFrZuSketch3D?feat=directlink
Takže říkáte že monofil né? Když já s tím kloboučákem tak nerad pracuju (čti - umím to blbě a zuřivě u toho hýkám)
Mě nejde o pevnost křídla, vevnitř mám uhlíkovou trubku:
http://picasaweb.google.cz/lh/photo/qCdPEd8Lh39llbruudXW9A?feat=directlink
Jde mi o odolnost povrchu proti poškrábání. A co ten, "modelšpán"? S tím mi to docela jde... Myslíte že kdyby se přelakoval, třeba tím polyurexem, že by to stačilo? Je to celý jaksi bobtnající projekt... Chtěl jsem si "říznout" rychle něco, protože jsem neměl s čím lítat. Ale protože bylo hnusně, tak jsem říkal, no, když mám čas, tak tam udělám i vztlaky. No, když dělám ty vztlaky, tak je udělám dělené, jako měla předloha. No když je dělám dělené a ten profil je tak pěkně tlusťoučký, tak bych mohl konečně zkusit skryté náhony. No když je dělám takhle, tak bych je mohl zkusit udělat odštěpné... No když se s tím tak se*u, tak už bych tam mohl mít i zat. podvozek Takže patlála patlála, purex to jistí, druhou půlku křídla už dělám zase trochu jinak (dokonce i nepatrně pečlivěji a čistěji )
Prostě spousta radosti za pár kaček, a vo to gou, že jo  |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
kofejn Zkušený debatér

|
Zaslal: út 20. leden, 2009 22:55 Předmět: |
|
|
Klidně ten modelspan vyzkoušej, když tak dáš ještě jednu vrstvu .
A tvůj způsob tvorby éra je mi nějaký povědomý . _________________ Malé elektolety, zatím do 1kg
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ZS Celkem nový uživatel

Registrace: 15.4. 2008 Příspěvky: 98
|
Zaslal: st 21. leden, 2009 8:35 Předmět: |
|
|
| Používám taky pečící papír Maximo, dá se koupit v Kauflandu. Jako jeden(jediný) z pečících papírů se dá lepit disperz. lepidlem. Po nátěru balakrylem je povrch odolný jak beton, teda skoro.[/list] |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
RiMr Mazák

|
Zaslal: út 10. únor, 2009 11:02 Předmět: |
|
|
Tak jsem zkoušel ten Polyurex, není to špatný. Největší problém jsem měl jestli koupit mat, lesk, nebo pololesk. Uf to právo na výběr...
Ale poslóchéte, chcu se vás zeptat...
Polyurex je fajn, ale jak jste mi říkali, bez papíru to není žádná sláva (mechanická odolnost). Papír jsem zkoušel, v pohodě, až na to potahování zakřivených ploch. Ale vážil jsem ten hnědý papír (na kytky...) a skutečně vyšlo cca 25g/m2, jak píše pan Kolman. A napadlo mě tedy, že bych to celé udělal tak, jak jsem to hned na začátku zavrhnul. Mám totiž skl. tkaninu 21,5g/m2, takové jemňoučké cosi je to a tak si říkám, že když to nalaminuju touto tkaninou, řídkou pryskyřicí s použitím strhávací a odsávací tkaniny (ve vak. pytli), tak by to mohlo ve výsledku být možná i lehčí než Polyurex/papír a rozhodně pevnější...
Co myslíte? |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
|