Welcome to RC Mania!

Moduly
· Domů
· Ankety
· Archív článků
· Diskuze
· Můj účet
· Najít
· Odkazy
· Poslat příspěvek
· Soubory ke stažení
· Statistika
· Témata
· Video

Reklama Modelfun

Nová vlákna

Plánek Modelář č. 15(S)
 Motor pro oldtimera
 rcm.cz
 Výběr motoru a regulátoru
 Predám prijímače Assan
 Prodám Assan - krabička JR
 A123 jeden clanek
 Kolik váží Dx5
 Turnigy NTM 35-36 1400Kv
 Prijimac assan

Fóra RC Mania

Návštěvnost

návštěv od 16.5.2003

NAVRCHOLU.cz dnes

TOPlist
TOPlist

English Menu
Home
Bilingual articles
Search this site
Discussion in English
Email us

Diskuze

rcmania.cz
RC model hobby web

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

Jaký mikrovrtulník?
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra rcmania.cz -> Vrtulníky
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Marek71
Mazák
Mazák

Registrace: 20.4. 2007

PříspěvekZaslal: pá 10. říjen, 2008 11:37    Předmět: Citovat

To je fakt... na zbozi.cz je link na hobbylink.cz s cenou okolo 6.500 KČ. Všetko sedí, aj popis na webe. Akurát v techn. popise sa človek dozvie, že je to nejaká "Ultra" verzia, nič viac. To by som povedal, že je pre zákazníka dosť ametené.

Odkazovať na zbozi.cz je podľa mňa absolútne v poriadku, nie je to žiadna reklama na konkrétny shop. Určite lepšie ako niektoré "recenzie" Usmívající
RayBan
Mazák
Mazák

Registrace: 8.5. 2008

PříspěvekZaslal: pá 10. říjen, 2008 12:04    Předmět: Citovat

Co je na "no name" recenzích špatně ?
Předpokládám, že tam chybí link někam na shop, ne .. Velmi šťastný ?

Když pominu že některé recenze jsou ode mě, tak nemyslím, že podstrkování odkazů je lepší než vytvoření recenze.

S recenzí máš práci, platíš ji ze svého a alespoň vytváříš hodnotu pro dalšího zájemce, který by rád vyzkoušel totéž ...

Hujerování hodnotu nemá, věř mi ...

RayBan

Nick mám jen jeden - RayBan
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
JM
Zkušený debatér
Zkušený debatér

Registrace: 27.9. 2007

PříspěvekZaslal: po 13. říjen, 2008 10:44    Předmět: Citovat

OK, takže zpátky k původní otázce: Chci něco malinkatého na vyblbnutí doma přes zimu.
Favorité zůstali nakonec dva: Kestrel 500SX a Blade MCX.
Každý má něco do sebe-na Kestrelovi se mi líbí že je to celkem hezký maketový jednorotor a při bezvětří by se mohl proletět i venku Usmívající a ten Blade je zase opravdu mrňous (to beru jako+) a dá se koupit i sada bez vysílače.
Takže jak byste se rozhodovali Vy?
Kovboj
Mazák
Mazák

Registrace: 19.7. 2004

PříspěvekZaslal: po 13. říjen, 2008 11:02    Předmět: Citovat

JM napsal:
OK, takže zpátky k původní otázce: Chci něco malinkatého na vyblbnutí doma přes zimu.
Favorité zůstali nakonec dva: Kestrel 500SX a Blade MCX.
Každý má něco do sebe-na Kestrelovi se mi líbí že je to celkem hezký maketový jednorotor a při bezvětří by se mohl proletět i venku Usmívající a ten Blade je zase opravdu mrňous (to beru jako+) a dá se koupit i sada bez vysílače.
Takže jak byste se rozhodovali Vy?

Sám jsi to napsal - ty vrtulníky jsou prostě každý jiná třída a tak se nedají srovnávat který je lepší. Pokud budeš lítat doma, tak MCX, pokud i venku na třeba ten Kestrel.
Kačer
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrace: 31.10. 2008

PříspěvekZaslal: pá 31. říjen, 2008 8:15    Předmět: Citovat

Ahoj, zakoupil jsem mikrovrtulník WALKERA 4#3B. Předtím jsem měl zkušenost pouze s dvourotorákem WALKERA 5-4Q3, který byl hodnej, ale do obýváku ještě moc velkej.
Nyní k problému: když startuju tak se helina strašně vyklání vlevo a když vyrovnávám, tak se najednou překlápí vpravo a tak neustále dokola.
Ještě jsem ji nedostal do vzduchu Smutný Pořád brousím parkety.
Prosím HELP nebo poraďte jak co nastavit.
Díky.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Kačer
Nováček serveru
Nováček serveru

PříspěvekZaslal: pá 31. říjen, 2008 10:33    Předmět: Citovat

Tak po konzultaci se zdzd jsem nastavil táhla na cykliku, tak aby byla kolmá na hřídel a rapidně se zlepšilo ovládání. Už začínám s delšími skoky Usmívající
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail Zobrazit uživatelovy WWW stránky
Rajny
Mazák
Mazák

Registrace: 16.9. 2008

PříspěvekZaslal: pá 31. říjen, 2008 11:16    Předmět: Citovat

mam taky tu walkeru a mel jsem uplne stejnej problem, napred sem si myslel, ze je rozbita, ale po par hodinach na simulatoru jsem zjistil, ze to bylo jen myma rukama, ted uz vydrzim i docela dloho ve vzduchu, ale visu se to moc nepodoba
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Kačer
Nováček serveru
Nováček serveru

PříspěvekZaslal: pá 31. říjen, 2008 11:27    Předmět: Citovat

S dvourotorem nebyl problém, ale jak to seřídili v továrně to byl děs.
Jsem začátečník v heli a s nastavením tudíž nemám moc zkušeností, ale už od pohledu to nebudilo důvěru. Ještě, že byl mi zdzd ochoten po telefonu poradit.
Teď už trénuju ručky, je o dost živější Usmívající
Ještě si vyrobím kříž, přece jenom bude stabilnější a trochu uchráněn Usmívající
Japhy
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrace: 30.7. 2008

PříspěvekZaslal: pá 31. říjen, 2008 13:04    Předmět: Citovat

Kačer napsal:
S dvourotorem nebyl problém, ale jak to seřídili v továrně to byl děs.
Jsem začátečník v heli a s nastavením tudíž nemám moc zkušeností, ale už od pohledu to nebudilo důvěru. Ještě, že byl mi zdzd ochoten po telefonu poradit.
Teď už trénuju ručky, je o dost živější Usmívající
Ještě si vyrobím kříž, přece jenom bude stabilnější a trochu uchráněn Usmívající

Ahoj, taky mám jako první jednorotor Walkeru 4#3B a taky jsem se s tím pral. Je to fakt jen seřízením a trochou tréninku. Dost mi pomohlo namotat na každý konec stabilizační tyčky asi 20 závitů izolepy. Potom dát všechny trimy do nuly a nasadit táhla k servům, aby byla cyklika rovně. Kříž jsem nevyráběl, u takovýho prcka by to byl asi problém. dokup si pár listů, kabinu a podvozek do zásoby a ono se to časem podá.
Ze začátku se mi nedařilo viset ani 5 s, teď vylítám celou baterku a přeletuju ze stolu na gauč s mezipřistáním na komodě. Velmi šťastný Taky musím startovat s mírným náklonem doprava, nevím proč, ale asi to je vlastnost.
kmarty
Mazák
Mazák

Registrace: 31.1. 2008

PříspěvekZaslal: pá 31. říjen, 2008 13:15    Předmět: Citovat

Japhy napsal:
Taky musím startovat s mírným náklonem doprava, nevím proč, ale asi to je vlastnost.
zdzd to sem daval uz mockrat:
http://www.vrtulnik.cz/teorie/pilotaz.htm
(ono je toho vic, ale tohle ted myslim staci).
Kačer
Nováček serveru
Nováček serveru

PříspěvekZaslal: pá 31. říjen, 2008 13:55    Předmět: Citovat

Tak na tomto odkazu prodávaj šikovný tuning na Walkery a pro stabilizaci je tam delší tyčka paddel a se závažím (trubička nebo kuličky).
A bude z toho beránek ... Usmívající

http://www.micro-flight.com/Walkera%204-3.htm
Kačer
Nováček serveru
Nováček serveru

PříspěvekZaslal: pá 31. říjen, 2008 22:48    Předmět: Citovat

Pro Japhy: prosímtě můžeš mi změřit délku u táhla klopení (vpřed,vzad)
a klonění (do stran) - ty slovíčka se mi pořád motaj Usmívající
stačí jen ta kovová část táhla. I když jsem si dal cykliku do vinglu, tak pořád v letu si musím dát trimr na klonění doprava Smutný abych ho pořád nemusel dovyrovnávat. Taky se mi vrťas začne sklouzávat do kruhu ve směru hodinových ručiček a má tendenci vpřed a vzad se hýbat jak po dráze kyvadla. Určitě je něco s mejma ručičkama, ale doladit to bude chtít taky, ale už nevim jak.......
Japhy
Nováček serveru
Nováček serveru

Registrace: 30.7. 2008

PříspěvekZaslal: po 03. listopad, 2008 9:51    Předmět: Citovat

Kačer napsal:
Pro Japhy: prosímtě můžeš mi změřit délku u táhla klopení (vpřed,vzad)
a klonění (do stran) - ty slovíčka se mi pořád motaj Usmívající
stačí jen ta kovová část táhla.

délka obou táhel je 8,2 mm. Teprve teď jsem si všimnul že mají závit, délku jsem neupravoval. Velmi šťastný
Zkus si pohrát s tím závažím na stabilizačních tyčkách (izolepa mi udělala stejnou práci jako tuningová závaží) a s náběhem listů na té tyčce. Nevím co způsobilo tu změnu, prakticky ze dne na den jsem přestal vrtulníkem posílat do zdi nebo na podlahu a začal mi lítat. Buď mi to docvaklo v hlavě nebo nějaký krok při seřizování zafungoval. Usmívající
Jinak, nechápu z jakého materiálu je podvozek, včera jsem ho rovnal a je jako nový. Přitom schytal ze začátku takových pádů...
Kačer
Nováček serveru
Nováček serveru

PříspěvekZaslal: út 04. listopad, 2008 10:36    Předmět: Citovat

Pro Japhy: Díky za odpoveď, ještě jsem se chtěl zeptat, zda opravdu máš cykliku kolmo na hřídel a trimy uprostřed. Po vzletu mi hodně utíká vlevo a musím dát trim klonění úplně vpravo. Táhla k servům na páce máš v otvoru blíž nebo dál od serva? Já je mám blíž k servu a táhla jdou šikmo nahoru, ještě zkusím je dát dál. Bude to sice citlivější na řízení, ale snad uvidím co to udělá. Paddla nejdou nastavovat, na drátu je ploška, kam dosedá šroubek. Zdzd mi řekl, že mají být vodorovně. Jsem zvědav až dojde delší tyčka a závaží na paddla, jak se to projeví na letu.
Rajny
Mazák
Mazák

Registrace: 16.9. 2008

PříspěvekZaslal: út 04. listopad, 2008 10:45    Předmět: Citovat

to kačer: a ty si objednaval ten stability upgrade od MIA?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra rcmania.cz -> Vrtulníky Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Strana 7 z 8

Přejít na: