| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
petertn Zkušený debatér

Registrace: 29.9. 2009 Příspěvky: 416 Bydliště: Trenčín
|
Zaslal: st 21. říjen, 2009 15:20 Předmět: ako tlacit .xdf ? |
|
|
stiahol som si plany na GUPPY a je tam format .xdf neviem ako to vytlacit na A4 s tym ze si to potom poskladam, resp pozliepam na velky plan 1:1
nieco free Profili nejde a free dwg wiever tak isto netlaci |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
corsair Mazák

Registrace: 7.1. 2007 Příspěvky: 1424 Bydliště: Kladno
|
Zaslal: st 21. říjen, 2009 15:26 Předmět: |
|
|
já podobné soubory beru přes corel, protože třeba volowiev apod. ani novější soubory neotevřenou, jestli je to někde na webu volně k stažení, dej mi odkaz-zkusím to. _________________ http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=808 |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
corsair Mazák

|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Michal_N Zkušený debatér

Registrace: 23.3. 2009 Příspěvky: 286 Bydliště: Praha 3
|
Zaslal: st 21. říjen, 2009 15:51 Předmět: Re: ako tlacit .xdf ? |
|
|
| petertn napsal: | stiahol som si plany na GUPPY a je tam format .xdf neviem ako to vytlacit na A4 s tym ze si to potom poskladam, resp pozliepam na velky plan 1:1
Nemyslíš spíše formát .dxf (pro Autocad)? Pokud ano, tak si můžeš stáhnout free DWG TrueView 10 http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?id=6703438&siteID=123112 . Z toho tisknout jde. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
corsair Mazák

|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
petertn Zkušený debatér

|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
rbiciste Zkušený debatér

Registrace: 25.4. 2007 Příspěvky: 389 Bydliště: Hradec Králové
|
|
| Návrat nahoru |
|
 |
petertn Zkušený debatér

|
Zaslal: čt 22. říjen, 2009 13:17 Předmět: Re: ako tlacit .xdf ? |
|
|
| Michal_N napsal: | | petertn napsal: | stiahol som si plany na GUPPY a je tam format .xdf neviem ako to vytlacit na A4 s tym ze si to potom poskladam, resp pozliepam na velky plan 1:1
Nemyslíš spíše formát .dxf (pro Autocad)? Pokud ano, tak si můžeš stáhnout free DWG TrueView 10 http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/pc/index?id=6703438&siteID=123112 . Z toho tisknout jde. |
este ta poprosim nejaky navod pre blbych ako ja ako to nastavit aby to rozdelilo podla velkosti papiera. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
ikar Mazák

Registrace: 5.5. 2009 Příspěvky: 597 Bydliště: Valmez
|
Zaslal: čt 22. říjen, 2009 14:12 Předmět: |
|
|
Já jsem jakékoliv tisknutí plánů doma vzdal a raději si to zajdu vytisknout do copy centra. Tam mi to hodí na jeden papír, který mají v roli. Vezmi v úvahu toner, papír, zkoněný papír a zkoněný toner, lepící pásku, přesnost s jakou to sestavíš a čas s jakým to strávíš. K tomu všemu přidej 40kč a máš to profi na jednom formátu.
Jsem taky ten co dělá vše nejraději samo domo, protože to výjde nejlevněji, ale v mnoha případech jen zdánlivě. _________________ http://model.ypsi.cz/ |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
Michal_N Zkušený debatér

Registrace: 23.3. 2009 Příspěvky: 286 Bydliště: Praha 3
|
Zaslal: pá 23. říjen, 2009 15:00 Předmět: Re: ako tlacit .xdf ? |
|
|
| petertn napsal: | | este ta poprosim nejaky navod pre blbych ako ja ako to nastavit aby to rozdelilo podla velkosti papiera. |
Tady je slíbený postup pro DWG True View 2010. Snažil jsem se to zkontrolovat, ale jestli tam je nějaká chyba, tak mi dejte vědět a já ji opravím. Oproti plnému Autocadu je tenhle program hrozně ořezaný a proto rozložení na více stránek není úplně snadné.
• v záložce Model klikni pravým tlačítkem na záložku Model a vyber Page Setup Manager - tím se otevře okno Page Setup Manager
• v Page Setup Manager klikni na Modify - tím se otevře okno Page Setup
• v okně Page Setup nastav:
-Printer/plotter - vyber svoji tiskárnu
-Paper size - zvol velikost papíru
-Drawing Orientation - orientaci papíru na šířku / na výšku
-Plot scale - zruš zakliknutí Fit to paper a vyber Scale 1:1
-Plot style table - zvol jak chceš tisknout barvy a odstíny - None dle originálu - Monochrome jednobarevné bez odstínů - Grayscale s odstíny atd.
-Plot area - zvol Extents.
-Dále budeme nastavovat Plot offset:
1. Zruš zaškrtnutí Center the plot. V tvém případě pravděpodobně budou vyhovovat hodnoty X=0, Y=0.
2. Pokud ne, tak nejprve klikni na Center the plot a opiš si výchozí hodnoty X a Y. Zruš zaškrtnutí Center the plot.
3. Klikni na Preview a podívej se na tiskovou oblast. Z náhledu skočíš zpět klávesou ESC.
Zkoušej měnit X a Y, až se dostaneš na roh výkresu.
Potvrdíš tlačítkem OK.
• Kliknutím na File-Plot stránku vytiskneš.
• Opětovně klikneš File-Plot a změníš X o šířku stránky (nebo o trochu méně, abys měl překryv) - tím se budeš posouvat po výkresu vodorovně. Stránku vždy vytiskneš.
• To samé budeš provádět pro Y a výšku stránky, až budeš mít vytisknutý celý plánek. |
|
| Návrat nahoru |
|
 |
petertn Zkušený debatér

|
Zaslal: pá 23. říjen, 2009 15:41 Předmět: |
|
|
uffff, tak dnes budem asi teda s tym bojovat
dakujem |