Welcome to RC Mania!

Moduly
· Domů
· Ankety
· Archív článků
· Diskuze
· Můj účet
· Najít
· Odkazy
· Poslat příspěvek
· Soubory ke stažení
· Statistika
· Témata
· Video

Reklama Modelfun

Nová vlákna

Bude nekdo objednávat z HC ?
 Plánek na model PRESTO- 132S edice
 Skycat zdarma
 SBACH342 - jaký motor?
 Hlavní rozdíly mezi RC-V2 a F3F
 RCEK/RCEJ Elan Reichard
 kdo nedrží rovnováhu tak ven!
 P. nový tréninkový kříž
 Náhradní díly Blade SR s velkou slevou
 Kde zapojit napájení příjímače?

Fóra RC Mania

Návštěvnost

návštěv od 16.5.2003

NAVRCHOLU.cz dnes

TOPlist
TOPlist

English Menu
Home
Bilingual articles
Search this site
Discussion in English
Email us

Diskuze

rcmania.cz
RC model hobby web

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 Osobní nastaveníOsobní nastavení   Přihlásit se pro kontrolu soukromých zprávPřihlásit se pro kontrolu soukromých zpráv   PřihlášeníPřihlášení 

ake spreje na sklolaminat?
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra rcmania.cz -> Dílna
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
milaro
Celkem nový uživatel
Celkem nový uživatel

Registrace: 15.9. 2008

PříspěvekZaslal: ne 15. únor, 2009 15:48    Předmět: Citovat

Je to dotaz nebo rada.... s barvama na Lexan nemám zkušenosti. Jak dobře kryjí?
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
JMalik
Mazák
Mazák

Registrace: 13.11. 2008

PříspěvekZaslal: ne 15. únor, 2009 19:06    Předmět: Citovat

BOSS8 napsal:
Co třeba barvy na lexan ? Usmívající

Neeeeee!!!
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu
XXX666
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrace: 9.9. 2008

PříspěvekZaslal: ne 15. únor, 2009 20:11    Předmět: Citovat

ozaj tu na fore niekto odporuca spreje od MONTANA-CANSkonkretne rada Montana Black chyti to na laminat bez podkladu alebo nie?
JMalik
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: po 16. únor, 2009 0:23    Předmět: Citovat

EHMN, ještě čekej na chytrosti.
Podlad dej tu Tamiyu určitě, pokud to někdo nenapadne lepším.
Na tu vrchní čekej, jestli jsi netrpělivý, můžeš začít tou přípravou povrchu a Tamiyou, tam nebudou převratné názory.
XXX666
Protřelejší uživatel
Protřelejší uživatel

Registrace: 9.9. 2008

PříspěvekZaslal: po 16. únor, 2009 6:13    Předmět: Citovat

JMalik napsal:
EHMN, ještě čekej na chytrosti.
Podlad dej tu Tamiyu určitě, pokud to někdo nenapadne lepším.
Na tu vrchní čekej, jestli jsi netrpělivý, můžeš začít tou přípravou povrchu a Tamiyou, tam nebudou převratné názory.

ok diki moc za rady
coro
Mazák
Mazák

Registrace: 9.5. 2006

PříspěvekZaslal: po 16. únor, 2009 10:57    Předmět: Citovat

Keď je to laminát, asi je podstatné aby na ňom nezostali zbytky separátoru alebo nejakej masnoty z vosku na formy.
Potom čo sa laminátu týka, treba ho prebrúsiť pár minút pred lepením, inak nejak zaoxiduje a už na tom nechce držať ani lepidlo.
No a farby v spreji, čo som skúšal bolo väčšinou dosť trapas v zmysle nedržalo / stekalo / netvrdlo / bolo krásne ale hrubé a vážilo pol kila... a podobne..
Až som skúsil najobyčajnejšie spreje PRIMA RAL, a zistil že jednoducho kryjú už v tenkej vrstve, schnú za pár sekúnd a držia. Napríklad som strekol konce žltých kompozitových krídel len tak od ruky do stratena na červeno, a už to je 6 rokov a stále rovnaké.. Nehovorím že to je nejaké hi tech alebo špička medzi farbami, ale proste sa mi na modeloch osvedčili a iné nechcem ani skúšať.
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
JMalik
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: po 16. únor, 2009 20:07    Předmět: Citovat

coro napsal:
Keď je to laminát, asi je podstatné aby na ňom nezostali zbytky separátoru alebo nejakej masnoty z vosku na formy.
Potom čo sa laminátu týka, treba ho prebrúsiť pár minút pred lepením, inak nejak zaoxiduje a už na tom nechce držať ani lepidlo.
No a farby v spreji, čo som skúšal bolo väčšinou dosť trapas v zmysle nedržalo / stekalo / netvrdlo / bolo krásne ale hrubé a vážilo pol kila... a podobne..
Až som skúsil najobyčajnejšie spreje PRIMA RAL, a zistil že jednoducho kryjú už v tenkej vrstve, schnú za pár sekúnd a držia. Napríklad som strekol konce žltých kompozitových krídel len tak od ruky do stratena na červeno, a už to je 6 rokov a stále rovnaké.. Nehovorím že to je nejaké hi tech alebo špička medzi farbami, ale proste sa mi na modeloch osvedčili a iné nechcem ani skúšať.

Ten základ Tamiyou, a v podstatě to, co Ti navrhuje CORO.
Stříkej všeho hodně tenké vrstvy, hlavně toho základu. Mám nějaký PRIMA RAL koupený asi před půl rokem, zdá se mi, že to zase jinak smrdí, než ten starší. Nevím jakým ekologickým čvachtem by to mohlo být zase napuštěné. Pokud Ti to nepoleze dolů hned s maskovací páskou, tak to už bude potom dobré. Nedávej toho silné vrstvy!
Rotvík
Mazák
Mazák

Registrace: 28.8. 2007

PříspěvekZaslal: čt 19. únor, 2009 21:59    Předmět: Citovat

Něco jsem hledal v této sekci fóra a narazil na tohle vlákno.
Pokud jste si jistí že se jedná stoprocentně o laminát co potřebujete stříkat tak by to neměl být žádný problém.Roky dělám do tuningu a tam se laminát používá dost často a povrch je vystaven v některých případech nepřetržitě povětrnostním vlivům.Povrch brousím postupně stále jemnějším papírem a končím u čísla 2000.To už je povrch pomalu jako sklo.důkladně odmastím (třeba Toulen nebo nitro ředidlo atp .) stříknu obyč. základovkou ve spreji aby se ukázaly případné kazy na povrchu.Barvy jako takové používám nejraději Multona (super kryjí a při troše cviku nestékají ) výrobce na obalu je uveden USA,GB,D,F ?? (tak si vyberte Usmívající ) a drží to jako čert,nic se neloupe,nepraská a to jsem měl jedno auto známého ,,na očích " 6 let než ho střelil.U nás ty spreje vedli v mototechně za cca 270 kus (začínali před nějakými deseti lety na 150.- ).
výběr odstínů je dost bohatý nejvíc v metalízách.
Netvrdím že je to třeba nejlepší způsob,jen má osobní zkušenost z trochu jiného odvětví Velmi šťastný Velmi šťastný
JMalik
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: pá 20. únor, 2009 15:34    Předmět: Citovat

V té přípravě povrchu a základu se v podstatě všichni shodujeme. Já jsem měl se spreyema poslední dobou dost špatné zkušenosti, tak jsem stříkal Standoxem,ale je to šílené pokud chceš víc barevných odstínů a malé plochy.
Až budu mít příležitost, zkusím tu Multonu. Moc dík za odkaz.
(ale běda, běda Ti, jak mi to nepůjde - to Rotvík)
ZIPP
Mazák
Mazák

Registrace: 3.1. 2007

PříspěvekZaslal: pá 20. únor, 2009 17:29    Předmět: Citovat

Jaké používáte krycí pásky????
Zobrazit informace o uživateli Odeslat soukromou zprávu Zobrazit uživatelovy WWW stránky
JMalik
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: so 21. únor, 2009 18:00    Předmět: Citovat

ZIPP napsal:

Na "vymaskování" většinou obyčejnou elektrikářskou izolační pásku různých barev (tu barevnost jenom proto,že se to dá přesně vykrývat na různě barevných podkladech), dá se to dost dobře tvarovat do různých křivek. Malé věci jenom tím, na větší v kombinaci třeba s papírovou maskovací páskou...Tak, aby jsi přechod barvy vždy odtrhával na té izolačce. Pokud je to hodně složité, tak mask.folii Tamiya, maskovací gel...,ale to už je dost mimo téma. V těch případech pohledej něco o technice airbrush.
Ještě k té izolačce. Nikde to neválím,když mi to spadne na koberec a z boku se na to nachytají ty minichloupky, tak jí odložím a použiji na něco jiného.Zrovna tak, když se mi nějak nezdá ta hrana už z výroby.
ZIPP
Mazák
Mazák

Registrace: 3.1. 2007

PříspěvekZaslal: ne 22. únor, 2009 11:22    Předmět: Citovat

JMalik napsal:
ZIPP napsal:

Na "vymaskování" většinou obyčejnou elektrikářskou izolační pásku různých barev (tu barevnost jenom proto,že se to dá přesně vykrývat na různě barevných podkladech), dá se to dost dobře tvarovat do různých křivek. Malé věci jenom tím, na větší v kombinaci třeba s papírovou maskovací páskou...Tak, aby jsi přechod barvy vždy odtrhával na té izolačce. Pokud je to hodně složité, tak mask.folii Tamiya, maskovací gel...,ale to už je dost mimo téma. V těch případech pohledej něco o technice airbrush.
Ještě k té izolačce. Nikde to neválím,když mi to spadne na koberec a z boku se na to nachytají ty minichloupky, tak jí odložím a použiji na něco jiného.Zrovna tak, když se mi nějak nezdá ta hrana už z výroby.

Tak, aby jsi přechod barvy vždy odtrhával na té izolačce....rozumím tomu správně, že tu papírovou maskovací pásku nalepíš na tu izolačku a to přesně zarovnanou?? Nebo trochu posunutou aby byl přechod mezi papírovou páskou a izolačkou??? Na rozpacích
JMalik
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: ne 22. únor, 2009 12:27    Předmět: Citovat

Ne zarovnanou, posunutou je správně.
Tou izolačkou vymaskuješ přesně kde to chceš zakrýt, papírová páska je nalepená kus od kraje izolačky. Pokud to má složitější zakulacené tvary, dej klidně ještě jednu "řadu" izolačky, aby jsi nemusel pracně tvarovat a nastříhávat tu papírovku.
Rotvík
Mazák
Mazák

Registrace: 28.8. 2007

PříspěvekZaslal: po 23. únor, 2009 22:24    Předmět: Citovat

JMalik napsal:
V té přípravě povrchu a základu se v podstatě všichni shodujeme. Já jsem měl se spreyema poslední dobou dost špatné zkušenosti, tak jsem stříkal Standoxem,ale je to šílené pokud chceš víc barevných odstínů a malé plochy.
Až budu mít příležitost, zkusím tu Multonu. Moc dík za odkaz.
(ale běda, běda Ti, jak mi to nepůjde - to Rotvík)

Asi by jsi měl vědět že mám za sebou 13 let boj. sportů Velmi šťastný Velmi šťastný .
Na spoilerech to drží jako hrom,dokonce i nějaké to kroucení to snáší.
Mám tím stříkané nádobky na provozní kapaliny z plastu a i tam v pohodě.Ty jsem ovšem napřed lehce naleptal nitroředidlem a okamžitě zlehka přestříkl.Další vrstvu už jsem dělal normálně.
Teď v dohledné době tu barvu budu zkoušet (bez leptání ) na kastli Kestrela 500 SX což je jakási tvrdší křehčí ,,PET flaška " (Lexan?) tak jsem zvědav. Usmívající
JMalik
Mazák
Mazák

PříspěvekZaslal: po 23. únor, 2009 23:20    Předmět: Citovat

Napiš sem výsledek, jinak moc dík za ten tip.
Jo ještě, málem bych zapoměl, po 13 letech bojových sportů už dávej pozor na tělo. Nebude už moc staré?
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra rcmania.cz -> Dílna Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Strana 2 z 3

Přejít na: